Home » Nieuwe single en nieuw album voor Candlemass

Nieuwe single en nieuw album voor Candlemass

door Filip van der Linden
393 views 2 minuten leestijd

De legendarische Zweedse epic doommetalband Candlemass brengt op  18 november het album Sweet Evil Sun uit  bij Napalm Records. Hierop keert Candlemass terug naar zijn roots. De eerste single van dat album is Scandinavian Gods. Candlemass stond zopas nog op het Dynao Metalfest. Wie dat gemist heeft en de band dit jaar toch nog aan het werk wil zien, kan bijvoorbeeld op 30 oktober naar het Desertfest in Gent (België), waar Candlemass aantreedt als headliner.

Leif Edling zegt over de single: “Scandinavian Gods is Slayer meets Queen en Judas Priest! Het gaat over geschiedenis en toekomst en het feit dat het soms absoluut noodzakelijk is om je oude goden te verlaten of op zijn minst te gaan twijfelen. Het gaat over het verlies dat daarbij hoort en de ironie dat je jezelf steeds weer tot hen aangetrokken ziet worden, in de zwarte cirkels en de vergeetelheid van het verleden. Waar willen we zijn? Waar zullen we in geloven? Hebben we goden nodig om een ​​betere toekomst op te bouwen?”

De opnames namen anderhalf jaar in beslag. Achter de knoppen zat Marcus Jidell van Avatarium, die al eerder albums en EP’s van Candlemass producete. Jennie-Ann Smith van Avatarium zorgt voor gastvocalen op When Death Sighs. Ook voor het artwork werd een beroep gedaan op een vertrouwd gezicht: Erik Rovanperä. Hij bepaalt de visuele stijl van Candlemass sinds Psalms For The Dead in 2012.

Leif Edling zegt over het album: “Sweet Evil Sun gaat over hoop, streven, aanbidding en mislukking. Het gaat over alle persoonlijke gevechten die je voert, maar ook over het nooit eindigende verval van de mensheid. Het duurde meer dan een jaar om de plaat te maken en er staat geen slecht nummer op! We hebben een fantastische tijd gehad met het opnemen ervan en kijken erg uit naar de release. Het is doom! Het is metal! Het is de essentie van Candlemass in één album!”

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00