Home » Iron Savior – Reforged – Ironbound (Vol.2)

Iron Savior – Reforged – Ironbound (Vol.2)

door Edwin Knip
326 views 1 minuten leestijd

Na vijfentwintig jaar heeft Iron Savior een grote schare fans aan zich weten te binden. De band is wegens allerlei juridische kwesties niet in staat om de eerste vijf studio albums opnieuw uit te brengen en besluit daarom om van deze albums enkele nummers opnieuw op te nemen. Het resultaat wordt gebundeld en in 2017 uitgebracht onder de titel Reforged – Riding On Fire. Het geheel wordt enthousiast ontvangen en fans vragen om meer.
Het is al snel duidelijk dat de band een tweed Reforged album uit moet brengen. Gelukkig ligt er nog materiaal genoeg en de band kiest deze keer voor maar liefst 23 titels. Bandleider piet Sielck is blij met het resultaat. Hijs is vooral blij dat gitarist Joachim Kustner, bassist Jan S. Eckert en drummer Patrick Klose ook hun oorspronkelijke inbreng zelf opnieuw kunnen inspelen. En om het te completeren strikt hij zijn schoonzoon Tim Hansen voor een gast optreden in de vorm van een gitaarsolo.
Opmerkelijk en verrassend zin de laatste twee nummers, Crazy van Seal en Sweet Dreams van de Eurythmics. Beide krijgen een stevig rock jasje aangemeten dat perfect past. Met nummers als Predators, Unchained, Thunderbird, Brothers Of The Past en alle andere titels blijkt dat de muziek van Iron Savior ook jaren na de originele release bestaansrecht hebben. Stevige recht-toe-recht-aan rock en met liefde voor de fan. Een geweldig gebaar en een goed album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00