Home » Axxis – 25 Years Of Rock & Power

Axxis – 25 Years Of Rock & Power

door Edwin Knip
128 views 2 minuten leestijd

AXXIS-25_years_of_Rock_&_Power_CoverRuim 2,5 uur duurt de registratie van het concert dat Axxis gaf ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de band.
Het eerste album Kingdom Of The Night dateert al weer van 1989 en met vijftien titels is de discografie lijst indrukwekkend te noemen. Ook muzikaal groeit de band, en dat wordt nog eens benadrukt door het voorlaatste album Kingdom Of The Night II dat het meest succesvolle album van de band tot nu toe is. Het album haalde de 28e plaats in de hitlijsten. De band bestaat op dit moment uit zanger Bernard Weiss, toetsenist Harry Oellers, gitarist Marco Wriedt (nu vervangen door Stefan Weber), bassist  Rob Schomaker en drummer Dirk Brand. En omdat een feestje nooit compleet is zonder gasten, zijn voor de gelegenheid enkele oud leden gevraagd om mee te spelen alsmede metal queen Doro Pesch (Doro), Victor Smolski (Mind Odyssey) en Hannes Braun (Kissin’Dynamite).
Dertig tracks vormen de samenvatting van de afgelopen vijfentwintig jaar. Het album opent met het instrumentale The Kingdom Arises gevolgd door Kingdom Of The Night II. Classic rock, gitaar en drums begeleiden de zanger langs de hoogtepunten. Tussen de nummers door is er genoeg interactie met het publiek, dat ook vol overgave meezingt met de voor hen bekende nummers. Julia is een mooie ballad, een rustpuntje tijdens het concert. Ships Are Sailing is een wat rustiger nummer, even later volgt Venom waarbij het gaspedaal weer diep ingetrapt wordt. De afsluiter is een overbodige cover van Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye. Geen sterke uitvoering, en als je zelf in staat bent om je publiek zo enthousiast te maken met je eigen nummers, moet je geen cover doen.
Een goede concertregistratie, maar meer voor de fans dan voor een gemiddelde luisteraar. Na zo’n lange rij nummers treedt er wat verzadiging op bij de luisteraar, misschien is het iets te veel van het goede. Muzikaal staat het als een huis, maar Weiss heeft niet veel variatie in zijn zang. Al met al een mooi cadeau voor alle fans van deze Duitse hardrock band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00