Home » Baby Killed The Roses – Baby Killed The Roses

Baby Killed The Roses – Baby Killed The Roses

door Edwin Knip
376 views 1 minuten leestijd

Een nieuwe Nederlandse rockband met oude bekenden presenteert het debuut album.

In de afgelopen tien jaar maakt de band BloYaTop vier albums en waren ze op meerdere locaties live te zien. Voor het nieuwe album gaat de band de samenwerking aan met producer Mario Goossens (Triggerfinger, Sloper) en wordt er besloten de naam van de band te veranderen naar Baby Killed The Roses. De opnames voor het album vinden plaats in de Trypoul Recording Studios waarna de mastering in New York plaats vond door Fred Kevorkian (Iggy Pop, Maroon 5).

Met zanger/bassist Eric Fox, gitarist Mark Vergoossen en drummer Paul Heuts heeft deze diremansformatie een solide basis. Meteen vanaf de eerste tonen van Recipe For Destruction houdt de band de luisteraar in haar greep. Nummers als Turn On The Lights, Dead Man Walking en Bad Girls Tell No Tales hebben pakkende melodie, lekkere riffs en een uitstekende wisselwerking tussen bas en drum.

Bad Girls Tell No Tales is een snel uptempo nummer terwijl Dream Big/Rock Hard in meer of mindere mate knipoogt naar de jaren tachtig hardrock. En dan uiteraard inclusief een langere gitaarsolo, zoals het hoort, hulde! Alles bij elkaar een sterk album dat zeker gehoord moet worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00