Home » Overlorde – Awaken The Fury

Overlorde – Awaken The Fury

door Edwin Knip
177 views 2 minuten leestijd

Het tweede volwaardige album van deze US power metal band brengt een aangename diversiteit van nieuwe nummers.

Overlorde wordt in 1985 opgericht en komt in 1987met een 12″ waar vijf nummers op staat. De band oogst alom positieve reacties, doet meerdere live shows en houdt dat in 1988 op te bestaan. Tot er in het jaar 2000 nieuwe leven in de band wordt geblazen. Dit resulteert tot de release van het album Return Of The Snow Giant in 2004. In 2015 wordt dit album opgenomen in de Top 100 US metal albums of all time, een lijst van het Duitse tijdschrift Deaf Forever.

En weer hult de band zich in nevelen, het blijft stil totdat er nu weer een nieuwe album op de markt komt. Van de originele bezetting uit de jaren tachtig zijn nog twee leden over, gitarist Mark Edwards en bassist John Bunucci. Op het nieuwe album wordt het viertal gecompleteerd door drummer George Janeira en zanger George Tsalikis (Zandelle).

De onderwerpen van de nummers verhalen over grote gevechten, zowel historische slagen als confrontaties die aan de fantasie zijn ontsproten. Maar het gaat ook over menselijke gevoelens. Krachtige nummers waarbij regelmatig het snarenspel van bassist Bunucie opvalt wiens spelen op het vorige album vaak vergeleken werd met het spel van Geezer Butler (Black Sabbath). Het drumwerk van Janeira vult het baswerk perfect aan terwijl Edwards de ene riff na de andere weet te spelen. De vocalen van Tsalikis maken het geheel af.

Gitaar solo’s zoals in Hammer Strike zijn fijn om te horen. Ondertussen drumt Janeira zich helemaal uit de naad op datzelfde nummer waarna Bunuccie er nog een extra laagje ritmisch baswerk neer legt. En zo zijn er meer nummers die sterk uit de speakers knallen. Er rest maar één vraag: moeten we op een vervolg weer zo lang wachten? Eén ding is duidelijk, dit album staat als een huis!


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00