Bad Skin – Live Fast Die Punk

All-girl punk band Bad Skin uit Quebec, Canada, levert vier stevige nummers af op deze EP.
In 2016 doet zangeres/gitarist Dope een oproep voor vrouwelijke punkrockers om een band te formeren. Het lukte haar vrij snel om samen met gitarist Caro, bassist Aurèly en drummer Christine de band Bad Skin op te richten. De band heeft ondertussen naamsbekendheid gekregen door optredens op onder andere Music 4 Cancer, Pop Montreal, Rockfest Pour La Santè Mentale en Le Phoque Off. Ze ontmoetten hun grote voorbeelden L7 en kregen een uitnodiging voor de MIDEM in Cannes in de zomer van 2019. In 2022 zal Bad Skin de oversteek maken naar het Verenigd Koninkrijk om daar enkele optredens te doen.
Het eerste nummer van de EP is Rabbit Hole, een ruig en uptempo nummer, gevolgd door de single Grey Day. Het nummer beschrijft een grauwe dag, alles is grijs en de ik persoon wil zich graag aanpassen, wil een saaie dag hebben. Een mooie anekdote is dat de gitaarsolo voor het nummer slechts een paar uur voor de opnames herschreven is tot het uiteindelijke resultaat. Het nummer heeft een aanstekelijk koortje en haalt de twee minuten net niet.
De hele EP duurt slechts tien minuten, het afsluitende Fuck You is het meest uitgesprokene nummer. Fel en agressief, zowel in zang als muzikale omlijsting. Alles bij elkaar een mooie eerste kennismaking die smaakt naar meer.

Related posts

Black Sabbath – Anno Domini: 1989 – 1995

16Volt – Negative On Arrivals

Boneripper – World Ablaze