Home » Bang – Another Me

Bang – Another Me

door Xander Pas
1,8K views 2 minuten leestijd

Het feit dat Bang 53 jaar na hun debuut, met dezelfde line-up nog altijd een fantastisch album weet uit te brengen bewijst wel dat ze meer zijn dan het Amerikaanse antwoord op Black Sabbath. De gelijknamige plaat uit 1972 is een regelrechte klassieker en is officieel het tweede album van de band en een essentieel onderdeel van de collectie.

Dit nieuwe album kwam als een verrassing. Ik had geen idee dat de band nog actief was, zelfs met de (grotendeels) originele line-up. Er zijn maar weinig bands die dat kunnen zeggen. Misschien is dat de rede dat dit album zo goed werkt. De band is op elkaar ingespeeld, speelt strak en heeft 8 hele goede nummers opgenomen. Een onverwacht, maar welkom hoogtepunt van het jaar. Met name het gitaarwerk. Een fijn geluid wat me meteen aan het welbekende album uit 1972 doet denken. Frank Gilcken is dan ook een top gitarist.

Titelnummer, Another Me, is een sterke opener. Vanuit daar wordt het alsmaar beter. Ieder nummer is net wat beter dan het vorige, een mooi opbouwend album in kwaliteit. Overigens zijn alle nummers fantastisch. Op de drums na, is de productie niet verkeerd. Af en toe ietwat te luid gemixt, het is af te raden om dit album op vol volume met een koptelefoon op te beluisteren. Op speakers is dat geen probleem, de buren zullen dit album misschien ook wel kunnen waarderen. Bij veel van dit soort albums merk ik dat de drums vaak ietwat onnatuurlijk klinken. De bass en gitaren zijn echter erg rijk van geluid, met complimenterende vocalen van Frank Ferrara, de bassist en zanger die ook op het “eerste” album uit 1972 te horen was. Zijn stijl van spelen en zang maakt Man of God een van de hoogtepunten.

Hopelijk laat de band ons de volgende keer minder lang wachten op een nieuw album. Dit smaakt naar meer. Wat een ijzersterke toevoeging aan een discografie waar ik maar niet genoeg van kan krijgen. Als er een album is wat me dit jaar aangenaam verrast heeft is het Bang’s Another Me wel. Ze klinken na 53 jaar nog altijd vernieuwend, energiek en fris. Van begin tot eind pure hard rock van hoog niveau.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00