Home » Batmobile – Bail Was Set At $6,000,000 (reissue)

Batmobile – Bail Was Set At $6,000,000 (reissue)

door Filip van der Linden
236 views 2 minuten leestijd

De Nederlandse psychobillyband Batmobile brengt voor de dertigste verjaardag van hun album Bail Was Set At $6,000,000 in samenwerking met Butler Records een speciale editie van dat album uit. De plaat is compleet geremastered, bevat twee exclusieve bonustracks en krijgt extra artwork. Behalve op CD verschijnt bij Music on Vinyl ook een beperkte oplage op geel vinyl.
 
Batmobile werdopgericht in 1983. Nadat ze enkele maanden oude rockabillysongs gecoverd hadden, besloten ze om eigen nummers te gaan schrijven. Dit sloeg direct aan, zowel in binnen- als buitenland. Zo waren ze de eerste niet-Britse band die mocht optreden in de invloedrijke Londense psychobillyclub Klub Foot. Met Bail Was Set at $6,000,000 wilde de band in 1989 een sound neerzetten die nog beter bij hun livegeluid zou passen. Door nog meer de nadruk op de gitaar te leggen, heeft dit album een iets zwaarder geluid dan eerder werk. Op de plaat staat een aantal nummers die later zouden uitgroeien tot livefavorieten zoals Kiss Me Now (een ode aan Jailhouse Rock van Elvis), Calamity Man en natuurlijk de heerlijke Motörhead-cover Ace Of Spades. Die nummers blijven ook na 30 jaar nog overeind. Voor een band met een retrogeluid is het overigens moeilijk om gedateerd te klinken. Van twee nummers (Kiss Me Now en Magic World Called Love) krijgen we de demoversies te horen uit 1987. Dat is leuk en je verwacht het ook bij een heruitgave, maar het voegt niet zo heel veel nieuwe inzichten toe aan het verhaal.
 
Zelfs na 30 jaar is dit nog steeds één van de belangrijkste albums in de geschiedenis van Batmobile. Hopelijk gaan ze deze nummers hernemen in hun liveset. Je kan Batmobile dit jaar aan het werk zien in de Verenigde Staten en Japan, maar ook gewoon in Nederland. Alle liveshows vind je op – https://batmobileforever.com/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00