Home » Battles Of 1977 – Broken Arrow, Repeat Broken Arrow Part 2

Battles Of 1977 – Broken Arrow, Repeat Broken Arrow Part 2

door Edwin Knip
177 views 1 minuten leestijd

cover_battles-broken_arrow2_lgEen half jaar na het verschijnen van Part 1 ligt het vervolg in de winkel. Rude Boy gaat verder waar hij op de eerste cd uit het drieluik gebleven is.
Dit album bevat elf nummers en duurt slechts 24 minuten. Het eerste wat opvalt bij het beluisteren is dat de nummers iets minder rauw en opgefokt klinken. Er zit nog wel een flink tempo in, maar over het geheel genomen zijn de nummers melodieuzer neergezet. Bleeding My Blood Away heeft een stevige gitaar riff en geeft Rude Boy alle tijd om zich te presenteren. Army Of Cavalarists drijft op een slepende gitaar partij en kent veel herhaling in het refrein. Money By Repetition opent met een welgemeende FUCK en laat dan een ouderwetse Rude Boy horen, agressief en nadrukkelijk aanwezig, zoals we hem kennen. De nummers klinken meer ‘af’ dan de songs op part 1. Op Ironclad Battledressed neemt het duo Rude Boy en Frans van Essen wat gas terug. De afsluiter is Victory Parade, een rustig nummer dat dit album mooi afsluit.
Op het hele album zit meer diepgang en variatie dan op de voorganger. Het wachten is nu op deel drie, het laatste album van dit drieluik.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00