Home » Bazooka – Somewhere Elsewhere

Bazooka – Somewhere Elsewhere

door Filip van der Linden
301 views 1 minuten leestijd

Bazooka is een Griekse lo-fi psych-punk-band die eerder al albums mocht uitbrengen op het gerenommeerde label Slovenly Records. Somewhere Elsewhere is hun vierde album en de opvolger van Zero Hits uit 2019. Het is hun tweede album op het Griekse label Inner Ear Records en ook hun tweede met lyrics in het Grieks, na eerder twee albums in het Engels uitgebracht te hebben.

Laat dat Grieks geen reden zijn om te stoppen met lezen. Alleen al muzikaal is dit een bijzonder leuk, veelzijdig en entertainend album. Bazooka mengt zoveel invloeden door hun punk dat je aandacht niet verslapt en ze hebben een aanstekelijke drive en vibe. Denk aan Mano Negra ten tijde van hun doorbraakalbum Puta’s Fever, maar dan met iets meer structuur en ietsje conservatiever. Maar ze hebben dezelfde fusie van punk, garage, rockabilly en folk, dezelfde mix van akoestisch en elektrisch en ze klinken bij momenten (maar zeker niet altijd) net zo opruiend en militant. Aan de andere kant, voor een punkband klinkt dit soms wel wat braaf en ingehouden.

Dikia Mou Alithia (My Own Truth) was de eerste single en is één van de meest aanstekelijke songs van dit album. Titeltrack Kapou Allou’ is ook al zo’n aanstekelijke banger. En zo dendert die lo fi-punktrein het hele album door. Voor de liefhebbers zijn er cassettes en vinyl beschikbaar.

https://bazookabzk.bandcamp.com/album/kapou-allou

Aanvullende informatie

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00