Home » Coffin Feeder – Over The Top

Coffin Feeder – Over The Top

door Filip van der Linden
611 views 2 minuten leestijd

De Belgische band Coffin Feeder startte tijdens covid19 met bandleden uit Aborted, Fleddy Melculy en Leng Tch’e en wist in de herfst van 2021 aangenaam te verrasssen met de EP Stereo Homicide. Wie dacht dat Coffin Feeder een eenmalig projectje zou zijn dat opgedoekt werd zodra de coronaverveling plaats gemaakt heeft voor het echte leven, die heeft het mis. Na een reeks optredens kwam er eind vorig jaar de nieuwe EP Over The Top. 

De titel van de EP verwijst naar de gelijknamige actiefilm uit 1987 met Sylvester Stallone in de hoofdrol als trucker met een ongebreidelde armworstel-ambitie. In de hoes van deze EP door Dan Goldsworthy zitten dan ook liefst 87 verwijzingen naar actiefilms uit de jaren ’80, met Stallone uiteraard helemaal op het voorplan.

Muzikaal bouwt Coffin Feeder op Over The Top mooi voort op Stereo Homicide, met soms brutale en soms groovy deathmetal met elementen van hardcore en grind. De vocalen van Sven van Aborted staan nog meer centraal dan op het debuut van deze band.

Deze EP telt amper vier tracks, maar we hebben het liever zo dan een EP met een paar overbodige vullers opgerekt te zien tot een lauw album. Opener Dead Or Alive heeft leuke samples in de intro en lijkt verderop zelfs een streepje synths te bevatten. Die laatste opmerking lijkt wel vaker terug te komen op deze EP. DFENS gaat nog een versnelling of twee hoger dan Dead Or Alive en klinkt daardoor, en door de koortjes, een stuk militanter en dreigender.

A Good Supply Of Bodybags had eenFleddy Melculy-track kunnen zijn. Ongeveer dezelfde vibe. Catchy ook, voor zover dat kan in death(core). Capture For Consumption springt nerveus van het ene ritme naar het andere. Hondsbrutaal en met een moshpitgarantie.

Zijprojectjes van mensen uit ‘grote’ bands bekijken we doorgaans met een beetje argwaan. Met Over The Top bewijst Coffin Feeder dat er meer in het vat zit dan een paar vrienden die een paar leuke ideeën uitgewerkt hebben in de studio.

Je kan Coffin Feeder aan het werk zien op 4 februari in De Spot in Middelburg en op 18 maart op het Among The Angels Fest in Maastricht.

https://coffinfeedermetal.bandcamp.com/album/over-the-top

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00