Home » Bazzookas – Groeten uit Paradiso

Bazzookas – Groeten uit Paradiso

door Maurice Tonies
160 views 3 minuten leestijd

De Bazzookas leverden met “Kaboem” een energiek debuut af. Deze debuutplaat zorgde voor flink wat optreden in het land en zo hebben velen gezien wat nu de band live allemaal te bieden heeft. Wie nog niet heeft gezien wat nu de Bazzookas allemaal live doen of simpelweg een show opnieuw willen beleven worden getrakteerd op een schitterende mogelijkheid. De band heeft hun show van Paradiso opgenomen en nu uitgebracht onder de naam “Groeten uit Paradiso”.
Een optreden van de Bazzookas is er een dat uitpuilt van energie. De band maakt er graag een feestje van en zweept met hun vrolijke klanken de boel flink op. De bezoekers van zo’n show kunnen dan ook bijna niet anders dan helemaal los gaan. Je kunt niet stilstaan bij een show van deze mannen. Dit zie je dan ook terug op “Groeten uit Paradiso”. Deze mooie locatie werd door de band bezocht en een grote menigte fans kwam graag een kijkje nemen in deze poptempel. Het podium is maar amper groot genoeg om de band te kunnen huisvesten en vanaf het allereerste moment gaat de boel helemaal los. De liveregistratie op de DVD laat dit dan ook overduidelijk zien. De gehele show wordt er gesprongen en als het ook maar even rustiger wordt zweept zanger Bazz het publiek wel weer op. Aangezien de band zelf nogal druk is kan het niet anders dan dat deze DVD ook een druk karakter krijgt en dit klopt. De cameraposities wisselen elkaar in een moordend tempo af waardoor de kijker gene moment van rust krijgt. Wel is het zo dat je echt het idee krijgt alsof je er bij was. Door de vele camera’s zou je op elk punt in de zaal gestaan kunnen hebben. De stagedivers vliegen bijna op je nek en de crowdsurfers komen vanuit alle hoeken. Ook het continu springende publiek kan niet gemist worden.
Maar het draait natuurlijk wel om de muziek! Naast de nummers van “Kaboem!” komt er nog veel meer voorbij. De band heeft niet stilgezeten en heeft een flink aantal nieuwe nummers aan het repertoire toegevoegd. Deze komen allemaal op deze setlist voorbij. Ook de bekende hits van de band ontbreken niet en zo hoor je heel Paradiso meezingen op “Jij stinkt”, “Havo” en “Ontspan”. De band doet het echter niet alleen op deze DVD. Ze hebben de hulp ingeroepen van kunstfluiter Geert Chatrou en zijn bijdrage is werkelijk formidabel.  De band zelf is ook in vorm en de blazers doen flink hun best. Deze vaste kern in de band weet keer op keer er een feest van te maken en is eigenlijk wel de drijvende kracht van deze formatie. Zanger / Druktemaker / Entertainer Bazz maakt de bende compleet en ook hij staat continu te stuiteren over het podium. Misschien geen groots zanger, maar wel de persoon die deze band nodig heeft.
Maar “Groeten uit Paradiso” is meer dan slechts een liveregistratie. Naast de DVD zit er ook een vinylplaat bij. Op deze plaat staan nog een aantal nummers, dus ook de liefhebbers met platenspeler kunnen genieten van de Bazzookas. Geen platenspeler, maar toch liveklanken willen horen zonder de DVD in je speler hoeven doen? Dat kan, want met de QR-code die wordt meegeleverd kan de show op MP3 worden gedownload. De Bazzookas bieden de fans zo het maximale. Ook de verpakking mag absoluut niet overgeslagen worden. Door de verpakking uit te vouwen ontstaat een kijkdoos. Wie door de gaten kijkt ziet hoe Paradiso er vanbinnen uitziet. Mooi foto´s verduidelijken deze sfeer. Ook de buitenkant van deze kijkdoos zien er mooi uit. Zo weet je ook meteen hoe deze zaal er van buiten uitziet.
Met `Groeten uit Paradiso` laat de band precies zien waar ze goed in zijn, een feestje bouwen en de boel op zijn kop zetten. Wie dan ook hun naam ergens op een poster ziet staan weet wat er komen gaat. Komt dat zien!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00