Home » Beauty In Chaos – The Storm Before The Calm

Beauty In Chaos – The Storm Before The Calm

door Edwin Knip
133 views 2 minuten leestijd

Met dit derde album is het nu het derde opeenvolgende jaar dat Michael Ciravolo een album van Beauty In Chaos uitbrengt.
En weer weet Ciravolo te overtuigen, ook op het nieuwe album worden pop, post-punk, gothic, new wave en andere stijlen aaneengeregen tot een mooi muzikaal geheel. De ex-gitarist van Human Drama en huidig gitarist van Michael Aston’s Gene Loves Jezebel weet voor het derde album nogmaals een keur van topartiesten aan zich te binden. Een aantal van deze artiesten deden ook mee op de vorige albums, sommige niet. Op dit album horen we onder andere Curse mackey (Pigface, My Life With The Thrill Kill Kult, Evil Mothers), Wayne Hussey (The Mission), Steve Siebold (Hate Dept., Pigface), Ashton Nyte (The Awakening), Kat Leon (Holy Wars), Rafe Pearlman en Adrienne LaVey.
De release datum valt dit jaar niet geheel toevallig samen met World Goth Day. Het album is een terugblik naar de jaren tachtig en de vinyl albums die Ciravolo op zijn draaitafel heeft liggen. Maar het is ook een vooruitblik, een kristallen bol om naar de volgende ontwikkeling van Beauty In Chaos te kijken. Het is schoonheid verpakt in chaos, donker, maar altijd met een helder licht.
The Outshide met zanger Ashton Nyte is het eerste nummer van het album. Het is een rustig, wat mystiek aandoend nummer. Er zit een donkere laag in het nummer zonder echt dreigend te worden. Het wordt gevolgd door het eerder als single uitgebrachte Almost Pure waat Steven Seibold van Hate Dept. op meewerkt. Het is een nummer met verschillende tempo wisselingen en een heel goed in het gehoor liggend refrein.
De piano intro van Temple Of Desire is de aanzet tot een rustig nummer met medewerking van Rafe Pearlman. De zanger van The Mission, Wayne Hussey is bij herhaling weer te horen op een Beauty In Chaos album. Deze keer zingt hij het nummer The Delicate Balance Of All Things. Het laatste nummer van het vinyl album is Stranger gezongen door kat Leon. Het is een mooie afwisseling van het door mannelijke vocalen gedomineerde album. De stem van Leon is mooi en breekbaar op dit nummer.
De cd en de digitale download hebben een extra nummer, het titelnummer The Storm Before The Calm. Het is een ruim vijfentwintig minuten durende nummer met medewerking van mezzo-sopraan Adrienne LaVey. Liefhebbers van The Mission, Human Drama en gerelateerde artiesten kunnen dit album zonder aarzelen aanschaffen. Ciravolo heeft het weer geflikt, een album dat je blijft luisteren en niet meer af wil zetten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00