Home » Wolfstooth – Valhalla

Wolfstooth – Valhalla

door Edwin Knip
129 views 1 minuten leestijd

Het tweede album van deze heavy doom band uit Richmond, Indiana.
De band bestaat pas sinds 2017, maar het is ondertussen alweer het tweede album dat het levenslicht ziet. De band bestaat uit zanger/gitarist Chris Sullivan (ex-Darkness), gitarist Jeff Cole (ex-Darkness, ex-Shroud), bassist Terry McDaniel en drummer/zanger Jonny Harrod. De vier muzikanten spelen al meer dan twintig jaar in de metal muziek.
Wolftooth combineert invloeden uit de jaren zeventig en de vroege jaren tachtig NWOBHM met Bay Are Trash en riffs uit de doom. In de nummers horen we solo’s gebaseerd op de blues, overgoten met een stoner sausje. Kortom, de klemtoon ligt op het betere gitaarwerk. De heren hadden een goede start, het titelloze debuut album stond drie maanden achtereen in de Doom Charts en eindigde op plek zeven in de lijst met beste albums van 2018.
Het nieuwe album staat vol sterke nummers. The Possesion, het titelnummer Valhalla, Fear For Eternity om er willekeurig maar een paar te noemen. Stevige riffs en krachtige vocalen vormen het hoofdingrediënt. Af en toe komt er een vergelijking op met Black Sabbath uit de jaren zeventig. Een uptempo nummer als Molon Labe heeft dat bijvoorbeeld, maar ook Fear For Eternity.
Met deze ruim veertig minuten durende album bevestigd Wofltooth andermaal haar bestaansrecht. Het is een uitstekend album dat in menig verzameling niet zal misstaan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00