Home » Behold van Order Of The Emperor Rotterdams album van het jaar 2016

Behold van Order Of The Emperor Rotterdams album van het jaar 2016

door Maurice van der Zalm
115 views 2 minuten leestijd

Het Rotterdams Album van het Jaar 2016 is geworden: Order of the Emperor met hun debuutalbum Behold. De vijf heren hebben dit jaar ook al de Sena Grote Prijs van Rotterdam + Publieksprijs gewonnen in de categorie Bands. Ze verloren nipt van Broederliefde bij de Rotterdamse Song van het Jaar van de Popunie.
Op de shortlist voor het Rotterdams Album van het Jaar 2016 staan Broederliefde, Crying Boys Cafe, The Jerry Hormone Ego Trip, Maurice van Hoek en Order of the Emperor. Daarna heeft het publiek gekozen. Het publiek heeft luid & duidelijk laten weten: het moet het debuutalbum van Order of the Emperor – Behold zijn.
Zoals in het bijgestuurde artikel & de recensie staat: Behold is een pakkende plaat met invloeden uit verschillende hoeken. De band laat zich inspireren door Thin Lizzy, Black Sabbath en Judas Priest. Daar weet de band een eigen brouwsel van te maken dat je als Hard Rock kan typeren. Met dubbele solo’s (vandaar de inspiratiebron van Thin Lizzy), krachtige cleane zang en een ritmesectie die de band voortstuwt. De band is dit jaar uitgekozen door Baroeg om te spelen op Baroeg Open Air en speelde onder meer op Strudelfest.
Live kan dit alleen maar beter zijn, de energie en het enthousiasme spatten van de nummers af (Rockportaal)
Heel het jaar door houdt 3voor12Rotterdam de muzikale Regio Rotterdam in de gaten en verzamelt het de beste albums. De redactie heeft vervolgens een longlist & de shortlist samengesteld.
Het artikel waarin de winnaar bekend is gemaakt:  http://3voor12.vpro.nl/lokaal/rotterdam/nieuws/2016/December/Album-van-het-jaar0.html
Het artikel waarin de Shortlist bekend is gemaakt:
http://3voor12.vpro.nl/lokaal/rotterdam/nieuws/2016/December/Album-van-het-Jaar-2016-Shortlist.html
Longlist:
http://3voor12.vpro.nl/lokaal/rotterdam/nieuws/2016/December/Album-van-het-jaar.html

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00