BEUK – Niemand Zonder Jou

In aanloop naar het concertseizoen van volgend jaar lanceert het Belgische hardrocktrio BEUK de EP Niemand Zonder Jou. Die bevat vier nieuwe Nederlandstalige rocksongs ingeblikt met producer Ace Zec, bekend van o.m. King Hiss, Spoil Engine, Cobra The Impaler en Customs.

Over de eerste single Woord Voor Woord vertelden we hier eerder reeds dat het etiket ‘braaf’ nu wel definitief opgeborgen kan worden. Op deze EP hoor je de sound en de toon in de lyrics waar dit trio al van bij het begin naar op zoek was. Allerlaatste Keer is bedoeld als een party-anthem dat live op het einde van de set telkens een bisronde zal weten af te dwingen.

Het pompende en knallende Alles Gaat Voorbij (geen cover van Doe Maar) heeft een leuk gitaargeluid. De gitaar klinkt een beetje als die van The Edge van U2 of anders is het wel een referentie naar een uptempo Echo & The Bunnymen. Ook de lyrics zijn niet banaal.

Titelsong Niemand Zonder Jou heeft een intro die mij wat doet denken aan het volle gebrom en gebrul van Motörhead maar gaat daarna nog een versnelling hoger. De break halverwege komt dan wat vroeg en onverwacht, maar tilt – samen met de gitaarsolo die erop volgt – deze song wel netjes naar epische proporties.

Niemand Zonder Jou is de eerste release zonder de kenmerkende BEUK-vuist in het artwork en is zo misschien ook het symbool voor een periode die afgesloten wordt. Nederlandstalige hardrock heeft ballen gekregen.

Related posts

Ear Danger – Minotaur

Nine Stones Close – Diurnal

Axamenta – Spires