Home » Beyond The Pale presenteert nieuwe video

Beyond The Pale presenteert nieuwe video

door Maurice van der Zalm
326 views 3 minuten leestijd

(foto: Bart van Rongen)

De Nederlandse death/thrash metalband Beyond the Pale is niet te stoppen en komt wederom met een voorproefje van hun langverwachte EP ‘Monument in Time’ die op 27 april verschijnt. De single “Storm en Drift” is, nadat Janneke de Rooy in 2021 de zangeres van de band werd, om die reden opnieuw opgenomen. Ook deze single is vergezeld van een videoclip, die zomaar eens in de geschiedenisboeken kan komen te staan onder het kopje ‘nostalgie’.

Het bijzondere aan de video is dat die is gefilmd op het dak van dB’s, het thuishonk van de band. Op moment van schrijven is dB’s nog gesitueerd in het iconische CAB-gebouw in Utrecht. Eind deze maand verhuist dB’s naar een nieuwe locatie in het Werkspoorkwartier waarmee de oefenstudio’s, concertzaal en het muziekcafé op de huidige plek verdwijnen.

Passend bij de titel van de EP, wilde de band dB’s op de huidige locatie vastleggen voordat het voorgoed verdwijnt door de geplande renovaties en herbestemming van het pand. De kijker krijgt onder andere een laatste blik van de vertrouwde foyer te zien, om vervolgens langs de bar door de lange gang van oefenruimtes te eindigen in de allerlaatste ruimte achterin. De clip biedt hiermee een uniek kijkje achter de schermen van deze vermaarde undergroundlocatie.

De beelden van dB’s zullen waarschijnlijk een nostalgische snaar raken bij onze fans. Een beetje vergelijkbaar met opnames die destijds zijn gemaakt in Tivoli Oudegracht, ook zo’n legendarisch podium dat er niet meer is“, aldus de band.

Het is de tweede single die Beyond The Pale uitbrengt in aanloop naar de release van hun EP ‘Monument in Time’. Die werd opgenomen en gemixt in Mass Audio Studios te Utrecht (Alissa White-Gluz of Arch Enemy, Charlotte Wessels van Delain, Bloodgod, Mark Jansen van Epica en Mayan, Daniël de Jongh van Textures en Karmaflow, Metropool Orkest, etc).

De nummers werden gemastered door Fascination Street Studios in Zweden (At the Gates, Sepultura, Amon Amarth, Carcass, Kreator, Sakis Tolis, Dark Tranquility, Devin Townsend, etc).

De EP komt beschikbaar op alle grote streaming platforms en als digitale albumdownload, limited edition handgenummerde CD’s en 12″ deluxe gatefold vinyl op zwart en gekleurd vinyl.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00