Home » Beyond Violet – Frozen Words

Beyond Violet – Frozen Words

door Wendy Steenmans
94 views 2 minuten leestijd

frozenwordsbeyondvioletrpBeyond Violet tekende in november vorig jaar nog een contract bij Ravenheart Music. Iets later dan gepland kwam in februari dit jaar de langverwachte EP Frozen Words uit. De Ep is gemixt door de Amerikaanse producer Jeffro Lackscheide die heeft samengewerkt met Cheap Trick en met leden van Queensrÿche en Kamelot. Beyond Violet heb ik al meerdere keren live mogen zien en dat maakt me misschien wel een beetje bevooroordeeld maar toch deze album review.
De Ep telt vijf nummers en laten goed horen waar de band toe in staat is. Lekker up tempo en pakkende nummers overgoten met wervelende gitaarriffs. De synths versterken dit geheel. De pakkende zang van Roxane Schipper houd je stevig vast. Je kan het haast hypnotiserend vinden. Een lekker diverse Ep die smaakt naar meer en die een duidelijk staaltje werk laat horen van wat je kan verwachten voor de toekomst.
Kort na de release van de EP liet de band weten afscheid genomen te hebben van Roxane Schipper (zang) en van Merlijn Toussaint (drums). In mei dit jaar bevestigde de band een nieuwe zangeres en drummer te hebben. Debby zal voortaan de zang voor haar rekening nemen. Zij beschikt over een krachtige stem en zal een nieuw scherp randje geven aan hun muziek. Pim in een natuurlijke drummer en een echte meester in de dubbele bas. Een mooi vooruitzicht voor de band die op dit moment druk aan het rocken is in de oefenruimte.
Line up:
Roxane Schipper – zang
Ilona Helena – toetsen
John Edwards – gitaar
Joachim van Zoelen – fretloze bas
Merlijn Toussaint – drums
Tracklist:
Frozen Words
Deep Defence
Bright Star
Deceit
Survivors

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00