Home » Aeverium – The Harvest

Aeverium – The Harvest

door Wendy Steenmans
165 views 2 minuten leestijd

HarvestaeveriumrpAeverium bestaat slechts een half jaar en komen met hun eerste EP op de proppen. Een paar weken geleden mocht Rockportaal al kennis maken met deze band. Toen stonden zijn in het voorprogramma van Mayan. Erg onder de indruk waren wij van deze band en stonden verstelt dat zij pas een half jaar bestaan. Het was al snel duidelijk dat deze bandleden al meer in de muziek hebben gezeten wat dit zet je niet zomaar in een half jaartje neer. De performance was strak. Een album review kan natuurlijk niet ontbreken.
De EP The Harvest telt vier nummers en laat duidelijk horen dat deze band in de smaak zal vallen bij fans van Lacuna Coil, Evanescence, Within Temptation, Korn en zelfs Rammstein. Kortom, voor ieder wat wils. Eerlijk is eerlijk het is niet iets nieuws wat ontdekt is maar het klinkt wel verdomd lekker. Van gas op die krukas en beukende nummers tot mooi ingenomen nummers, het kan allemaal met Aeverium.
Dat de band hulp heeft gezocht bij goede bekenden in de scene is ook duidelijk. Opnames zijn gemaakt bij Rockstation in Reuver. Niemand minder dan Sander Gommans (After Forever en HDK) en Amanda Somerville (Trillium, Avantasia) hebben hun medewerking gegeven aan dit album. Niet de minsten in dit genre waar je hulp van kan krijgen. Hun muziek staat bol van alles vernietigende en strakke gitaarriffs, orkeststukken, electro invloeden en emotionele nummers. Zowel het gebruik van cleane zang, grunts en screams door Marcel en cleane zang van Aeva werken fijn samen en blijft boeien. Een band om zeker in de gaten te houden want één ding is zeker. Zij zijn zeker nog lang niet uit het vizier en zullen nog veel van zich laten horen. Hopelijk komt het volledige album snel uit!
Line Up:
Aeva Maurelle – zang
Marcel “Chubby” Roemer – zang
Michael Karius – gitaar
Andreas Delvos – toetsen
Lars Dannenberg – bass
Klaus Radtke – drums
Tracklist:
Do You Remember
Rest in Peace
Heaven’s Burning (Harvest Time)
The Ground Beneath Your Feet

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00