Home » Bigfoot – Bigfoot

Bigfoot – Bigfoot

door Edwin Knip
217 views 1 minuten leestijd

Stevige gitaarrock uit het Noordwesten van Engeland.
De in 2014 opgerichte band heeft leden die hun muzikale sporen in diverse bands verdiend hebben. Zanger Antony Ellis, gitaristen Sam Millar en Mick McCullagh, bassist Matt Avery en drummer Tom Aspinall hebben ook samen hun muzikale talenten laten zien op diverse festivals en optredens in Engeland. Zo speelde de band op het Bloodstock Festival en Hard Rock Hell Festival in 2015. De band heeft zich laten beïnvloeden door een brede muzikale inbreng, variërend van The Eagles tot Pantera.
In iets minder dan een uur tijd knallen de nummers de luisteraar om de oren. Stevige, harde gitaar riffs en dito drumslagen stuwen de muzikale mix voort. Ellis houdt controle en brengt zijn vocalen schijnbaar zonder enige overbodige inspanning. Het album opent stevig met nummers als Karma en The Fear. In Forever Alone wordt het rustiger en hoort de luisteraar een mooie ballad met uitgesponnen gitaarsolo’s.
Met Freakshow wordt een ruig stukje muziek neergezet met agressief gitaarspel. De nummers wisselen licht van tempo en hardheid, maar blijven melodieus. Uiteindelijk wordt er afgesloten met het bijna negen minuten durende Yours. Het nummer is over het geheel genomen wat rustiger dan voorgaande nummers en is voorzien van een mooi koortje op het eind. Een waardig slot voor dit album. Een album waar de muzikaliteit van af spat. Sterke composities worden foutloos gepresenteerd aan de luisteraar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00