Home » Billy Idol – Kings & Queens Of The Underground

Billy Idol – Kings & Queens Of The Underground

door Edwin Knip
147 views 1 minuten leestijd

BillyIdol coverEen volkomen geruisloze release in de Nederlandse muziekwereld, geen notering in de hitlijsten en minimale aandacht voor het laatste album van Billy Idol. En onterecht!
Het album, geproduceerd door top producer Trevor Horn, bruist van de energie. Mooie, ingetogen ballads worden afgewisseld met ruige rocksongs. Billy Idol klinkt als herboren op dit album. Mooi, intieme teksten zoals in Bitter Pill over een liefde die hem zijn wilde haren deed verliezen, of Whiskey And Pills over de verwoestende werking van alcohol en drugs. Save Me Now klinkt als een jaren tachtig Idol song, met toevoeging van wat elektronische elementen. Het nummer gaat over eenzaamheid en het wachten op die ene liefde. Ze is nu nodig, de tijd van het alleen opstaan moet eindigen. One Breath Away is een rustig nummer, net als Ghosts In My Guitar dat gaat over het verdringen van slecht nieuws door maar door te blijven spelen. Als maar door, niet stilstaan bij slecht nieuws. Ook Nothing To Fear klinkt als een nummer uit de oude doos, Idol heeft nog steeds zijn karakteristieke stem.
Idol bewijst met dit album dat hij nog steeds sterke nummers kan schrijven. Bijgestaan door zijn oude maatje Steve Stevens, die al zoveel albums meespeelde, wordt er een uitstekend album neergezet. Dit album is het beste dat Idol sinds lange tijd heeft neergezet.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00