Home » Black Box Revelation – My Perception

Black Box Revelation – My Perception

door rob@rockportaal.nl
101 views 2 minuten leestijd

Black Box Revelation - My PerceptionLaten we met de deur in huis vallen. De derde full length genaamd My Perception van het vuige rock combo Black Box Revelation zal geen enkele al bestaande fan tegenvallen en dankzij het wat meer gepolijste geluid wellicht een zut mensen naar ze toetrekken. Een kneiter van een plaat –waar het gros van de Benelux toch echt op zat te wachten- is het echter helaas niet geworden, laat staan een plaat waar Amerika (USA release: jan 2012) mee veroverd gaat worden.
Het eerste deel van de plaat klinkt alsof er na een intense gig ergens in de krochten der Belgische rockscene ’n fles whiskey aan de lippen is gezet zonder erover na te denken dat men de volgende ochtend vijf nummers diende te schrijven en opnemen. De kater was niet te versmaden, maar het werk moest toch af. Zodoende de inspiratieloze herhalingen op opener Mad House (het gehele nummer leunt op een enkele riff); De verveelde, monotome zang op My Perception waar Dhr. Paternoster erg toepasselijk “all that I got / my perception / lost connection” aanhaalt; Of het dramatisch simpele, bijna pop gelijkende, catchy Rattle My Heart. Iets wat we niet van de heren gewend zijn.
Het tweede deel van het album, vanaf de track Shadowman, klinkt veel geïnspireerder. Er is een grotere diversiteit tussen de nummers, vooral het gitaarwerk,  en de zang komt voller en meer oprecht over. Dit is vooral het geval gedurende Lonely Hearts, waar frontman Jani’m scared” uit het strottenhoofd perst en de angst je daadwerkelijk bekruipt. Deze omslag bereikt zijn extase  met het geniale Sealed With Thorns, waar de gitaar solo’s een vrije loop nemen en op mij bijna overkomen als het keyboard werk van Ray Manzarek waardoor het nummer een geweldige psychedelic Doors vibe krijgt.
Focust uzelf niet te veel op de eerste twee alineas. Het gehele album klinkt geweldig. Er valt muzikaal helemaal niets op af te dingen en de twee heren weten exact welke sfeer ze neer willen zetten en slagen hier goed in. Helaas grijpt deze sfeer je niet zo genadeloos bij de strot als debuut Set Your Head On Fire of opvolger Silver Threats en zijn de krakers op een hand te tellen. Niettemin nog altijd een band en album waar menig muziek collectief jaloers op zal zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00