Home » Black Capricorn – Omega

Black Capricorn – Omega

door Edwin Knip
101 views 2 minuten leestijd

Psychedelische doom metal afkomstig uit het Italiaanse Cagliari.
Het is alweer het vierde album van dit Italiaanse drietal, bestaande uit zanger/gitarist Kjxu (Frabrizio Monni), bassiste Virginia Piras en drumster Rakela (Rachela Piras). Leuk detail is dat beide vrouwen zusters zijn en dat Rachela getrouwd is met Monni. Het nieuwe album duurt ruim anderhalf uur en er zitten een paar lange uitgesponnen muziek bij. In eerste instantie wordt het album uitsluitend als dubbel vinyl lp uitgebracht, een cd release is voor later
De stem van Monni is donker en past perfect bij de trage, sombere ritmes die de band voortbrengt. Het album opent met het korte Alpha, waarna Evil Horde Of Lucifer volgt. Lome, trage donkere gitaar riffs volgen elkaar op in de nummers. Af en toe klinkt er een akoestische gitaar, zoals in Antartide, dat met ruim zeventien minuten het langste nummer van album is. Afgezien van een koortje is het nummer volledig instrumentaal. De melodielijn is echter zo goed bedacht, dat het nummer zeker niet verveelt.
Devil And The Death heeft zo’n lekker donkere gitaar riff zoals we die ook kennen van Tony Iommi. Ook hier valt weer op hoe goed de stem van Monni aansluit bij de toonhoogte van het nummer.  De nadruk ligt op het instrumentale vlak, de vocalen zijn dun verspreid over het album. En soms doen nummers wat religieus aan, zoals Stars Of Doom en Quest Of Agatha. De band volhardt in haar boodschap naar buiten, er wordt niet afgeweken van de trage melodielijnen. Toch gaan de negentig minuten snel voorbij, voor je het weet luister je al naar het elfde nummer, Omega. De band zet hier een uitstekend album neer en gaandeweg wordt de belangstelling voor een live optreden wel degelijk gewekt.
De afgelopen jaren is er veelvuldig opgetreden in Europa, onder andere samen met Lord Vicar, Conan, Shape Of Nexus en andere bands. Live wordt de band bijgestaan door gitarist Daniele Manca. En alles onder het motto In Goat We Trust.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00