Home » Niviane – The Druid King

Niviane – The Druid King

door Edwin Knip
140 views 2 minuten leestijd

Snelle, stevige power metal uit Sacramento, Californië.
Deze in 2014 opgerichte band besloot om de gezamenlijke invloeden van klassieke metal en Europese metal samen te smelten tot wat gepresenteerd werd als een hele nieuwe soort Amerikaanse metal. Rauwe, scherpe vocalen en razendsnel gitaarwerk vormen de ruggengraat van dit album. Alhoewel de band al in 2014 werd opgericht is dit het debuutalbum. De band speelde in 2015 de eerste live show in Reno en wist het publiek te verrassen met het snelle, agressieve werk.
Zanger Norman Skinner heeft een rauwe, agressieve stem en wordt bijgestaan door de gitaristen Mark Miner en Gary Tarplee, bassist Rick Stalkamp en drummer Noe Luna. Het album duurt een klein uur en elk nummer, op één na, duurt minimaal vier minuten. Het album opent hard en stevig met The Berserker waarin Skinner meteen laat horen wat hij in huis heeft. Hierna volgt Adrestia waarin een vingervlug gitaarduel van Miner en Tarplee is verweven. Het nummer is iets minder agressief dan de voorganger.
Met Watch The Banners Fall gaat het tempo nog wat meer omlaag, alhoewel er genoeg tempo wisselingen in het nummer zitten. Stevige drumslagen vergezellen de vocalen van Skinner. En net op het moment dat je denkt dat het niet sneller kan, begint Arise Samurai met een razendsnelle gitaar intro. De band klinkt als een geoliede machine, alles past perfect bij elkaar. Dat is natuurlijk de verdienste van de band zelf, na tweeëneenhalf jaar samenspelen weet je ondertussen wat je moet doen.
Elegy is het rustpunt op het album, ongeveer op de helft. Maar een rustpunt wil niet zeggen dat dit een ballad is, het is een stevig rocknummer. Het tempo ligt aanmerkelijk lager en de stem van Skinner klinkt wat hoger en vriendelijker, dit kan hij dus ook. Met March Of The Jotunn gaat het daarna direct vol gas verder, de gitaarpartijen worden in de hoogste versnelling gespeeld. Met een intro vol onweersgeluiden begint War Of Immortals, gevolgd door dreigend gitaarspel. Al snel gaat het tempo weer omhoog zoals we ondertussen een beetje gewend waren.
Elf sterke nummers, goed gecomponeerd en strak uitgevoerd. Niviane weet te overtuigen met dit debuut.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00