Home » Black Leather Jacket – Criminals

Black Leather Jacket – Criminals

door Filip van der Linden
96 views 1 minuten leestijd

Black Leather Jacket, een powertrio uit België, haalde dit jaar als enige rockband die naam waardig de finale van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel, te vergelijken met pakweg 3FM. Ze wonnen niet, maar ze verdienen toch uw aandacht.
 
Zelf omschrijven ze hun muziek als luide garagerock en dat is niet gelogen. Drie van de vier tracks op hun EP Criminals refereren overduidelijk naar de garagerock zoals die gemaakt werd door Claw Boys Claw en The Skidmarks: luid, rauw, een beetje slordig, maar altijd catchy. Criminal Mark en Troublemaker zijn daar de perfecte voorbeelden van. Op een cliché meer of minder wordt niet gekeken, maar het werkt. En hoe!
 
Dat ze nog wel uit een ander vaatje kunnen tappen, bewijzen ze op Drugged. In dat bijna roekeloze nummer voegen ze een snuif punk en flink wat fuzz bij hun garagerock en komen ze een beetje in de buurt van The Ramones, hoe kan het ook anders met een bandnaam als Black Leather Jacket. Op Burnt Child Dreads Fire klinken ze dan weer verrassend als de jongere versie van Oasis.
 
Het vuur dat deze roedel jonge wolven in zich heeft, is de schop onder de kont die radiozenders als 3FM en Studio Brussel vandaag soms hard nodig hebben.
 
http://vi.be/blackleatherjacket
 
https://youtu.be/-9X53brTALU

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00