Home » Woodscream – Octastorium

Woodscream – Octastorium

door Filip van der Linden
189 views 2 minuten leestijd

Het Russische Woodscream maakt bombastische folk-metal in de stijl van Korpiklaani en Eluveitie. Met viool en fluit bovenop de klassieke metal-opstelling is deze folk-metal eerder Keltisch dan Slavisch.
 
De grote troef van Woodscream is zangeres Valentina Tsyganova. Al bij openingstrack Alan van hun debuutalbum Octastorium haalt ze alles uit de kast en brengt ze een doorleefd stemgeluid dat mooi alle emoties weerspiegelt. Op Slough komen daar de grunts van bassist Ivan Budkin bij. Wat opvalt is dat Woodscream heel up-tempo speelt, een soort van power-folk-metal die soms in de buurt komt van een Nightwish, maar met een meer middeleeuwse toets zoals bij Cathubodua. Gitaarsolo’s zijn er maar zelden, maar in King Of The Forest krijg je wel een klassieke, maar toch knappe solo van gitarist en bandoprichter Alexander Klimov.
 
Woodscream gaat met zijn folk-metal verder dan heel wat andere bands, die soms enkel een leuke intro uit een doosje halen. Dat  ze hun folk-klassiekers kennen, tonen ze onder meer op het instrumentale An Dro, hun versie van deze klassieke Bretoense folk-klassieker. Eluveitie was hen daarin voor, maar Woodscream’s versie is minstens zo goed.
 
Ook op Blacksmith hoor je nauwelijks de engelenstem van Valentina, maar krijg je wel de screams van Alex en de grunts van Ivan, als om te bewijzen dat Woodscream meer is dan één formule. Daarna krijgt Valentina nog genoeg kansen om haar kunnen te tonen, in Raven en Call . Het album wordt afgesloten met het instrumentale Witnesses of J.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00