Home » Black Rabbit – Warren of Necrosis

Black Rabbit – Warren of Necrosis

door Jochem van der Steen
158 views 1 minuten leestijd

Black Rabbit is een nieuwe band uit Apeldoorn en dit hun debuut EP.  Met Jelle en Hidde op gitaar, Max op drums en de bas en vocalen van Pieter laten deze heren een ouderwetse death metal sound horen met een hele dikke laag thrash.
Opener “Bestia” begint met een sterke thrash riff die je aandacht trekt om vervolgens naar een meer death metal geluid te gaan. Het razende tempo van de drums springen er uit, nee geen blastbeats, gewoon ouderwets snel en strak drumwerk.
Op “Internal Death” worden de invloeden van Exodus niet onder stoelen of banken gestoken met positief resultaat.
“Black Rabbit” is niet voor niets ook de naam van de band. Dit visitekaartje laat horen hoe goed deze band het in de vingers heeft om lekkere thrashy riffs te verenigen met death metal growls.
In afsluiter “A Path Profound” hoor ik nog wat black metal invloeden terug om het net wat spannender te maken.
Eigenlijk kan ik over deze EP wel stellen dat hij lekkere riffs heeft, sterk drumwerk, niet onverdienstelijke vocalen en een zekere veelbelovendheid die er nog net niet helemaal uitkomt. Hoewel de invloeden van oudere death- en thrash metal bands duidelijk te horen zijn en goed zijn opgepakt mis ik net dat beetje extra dat deze EP in het “nu” plaatst en een eigen smoel geeft. Een zaadje is geplant, ben benieuwd wat voor moois hier uit gaat groeien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00