Home » Magnum – The Serpent Rings

Magnum – The Serpent Rings

door Edwin Knip
229 views 2 minuten leestijd

Een jaar na de verschijning van het enthousiast ontvangen album Live At The Symphony Hall komen de rockers van de Britse band Magnum alweer met elf nieuwe nummers.
Het is alsof gitarist Tony Clarkin niet stil kan zitten. Hij is niet degene die alle nummers voor Magnum schrijft, hij zit ook als een bok op de spreekwoordelijke haverkist in het productie proces. Van demo tot aan het uiteindelijke resultaat, hij is er nauw bij betrokken. Het nieuwe album is meer rock georiënteerd,  de nummers zijn wat steviger dan op de voorgaande albums. Clarkin vertelt dat de band artistiek gezien de volledige vrijheid krijgt van de platenmaatschappij waardoor er meer rock gespeeld kan worden. Dit in tegenstelling tot de jaren tachtig waarin de band min of meer richting de poprock geduwd werd door hun platenmaatschappij in die tijd, allemaal met het doel om makkelijker en meer albums te verkopen.
De eerste twee nummers laten de luisteraar al meteen kennis maken met de nieuwe muzikale richting van de band. Zowel Where Are You Eden? als You Can’t Run Faster Than Bullets zijn steviger en ook de vocalen van zanger Bob Catley klinken luider, wat dreigend zelfs. De nummers zijn zoals vanouds melodische juweeltjes met pakkende refreinen en koortjes, dat is hetzelfde gebleven.
Madman Or Messiah is een aanklacht tegen alle zelfverklaarde redders van de wereld, de goeroe’s die menen iedereen te kunnen redden. Clarkin legt uit dat je deze personen met de grootst mogelijke voorzichtigheid moet benaderen, ze nemen je op sleeptouw in een dwaze achtbaanrit en laten je uiteindelijk dingen doen die je misschien niet wilt. Als voorbeeld haalt hij Charles Manson aan.
Het nummer Man gaat over een ander hedendaags probleem. De ellende die de mensheid aanricht aan de planeet, veroorzaakt door hebberigheid en ontevredenheid met wat er voorhanden is. De mens is bezig om de natuur systematisch af te breken met maar één doel: meer winst.
Elf nummers lang weet Magnum te boeien, weer weet de band een degelijk maar interessant album af te leveren. En voor de liefhebber is er de kans om ze op 5 april live te zien spelen in Uden, in De Pul.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00