Southern-rockband Black Stone Cherry brengt op 20 april hun zesde studioalbum Family Tree uit via Mascot Records. Burnin’, het eerste muzikale voorproefje van de nieuwe plaat, verschijnt vandaag. Black Stone Cherry zal dit jaar ook weer in Europa spelen. Zo zijn ze special guests van Guns n’ Roses op Download en spelen ze op Graspop.

Net als bij voorganger Kentucky uit 2016 heeft de band er opnieuw voor gekozen om het album zelf te produceren in David Barrick’s Barrick Recording in Glasgow, Kentucky, waar overigens ook het geweldige debuut opgenomen werd. De band koos ervoor de nummers niet te veel van tevoren te repeteren om zo de spontaniteit van het moment vast te leggen. In deze relaxte sfeer kreeg ook frontman Chris Robertson het vertrouwen om de liedjes van Family Tree te mixen.

Zoals gebruikelijk op alle BSC albums werden de nummers geschreven door alle bandleden. Drummer John Fred vertelt: “Family Tree showcases all of our collective musical influences and how we have taken those to create something that is truly our own unique Southern American rock ‘n roll sound.” Er zijn twee zeer speciale gasten te horen op het album. De eerst is de 5 jaar oude zoon van Chris die de backing vocalen verzorgt van het branievolle nummer You Got The Blues en hiermee het Family Tree-concept van de plaat omarmt. De andere is de gelouterde jam-band muzikant Warren Haynes (Allman Bros/Gov’t Mule) die op gitaar en zang een bijdrage levert aan de meestamper Dancing In The Rain. De band ontmoette Darren 17 jaar geleden tijdens hun allereerste trip naar New York als vers getekende band.

Het concept van familie zit diepgeworteld in de wereld van de leden van Black Stone Cherry. De vader en oom van drummer John Fred Young zijn de originele leden van de Grammy Award-winnende country rock n’ roots band The Kentucky HeadHunters. De vier highschool vrienden Fred Young, frontman/gitarist Chris Robertson, gitarist Ben Wells en bassist Jon Lawhon leerden de kunst van het musiceren in de Headhunters’ Practice House, een verlaten huis op het landgoed van de familie Young. John Fred: “We grew up in the Kentucky Headhunters’ rehearsal space, looking up at posters of Cream, Led Zeppelin, Uriah Heep, the Stones, Montrose and the Faces.  We were like kids someone took in a time capsule and put in the woods.”

Family Tree’s tracklist:

Bad Habit

Burnin’

New Kinda Feelin

Carry Me On Down The Road

My Last Breath

Southern Fried Friday Night

Dancin’ In The Rain (featuring Warren Haynes)

Ain’t Nobody

James Brown

You Got The Blues

I Need A Woman

Get Me Over You

Family Tree

Het album zal verschijnen in verschillende fysieke en digitale vormen en kan hier alvast besteld worden.