Home » Blaudzun naar Luxor Arnhem

Blaudzun naar Luxor Arnhem

door Patrick Spruytenburg
148 views 2 minuten leestijd

Sinds zijn doorbraak met het album ‘Heavy Flowers’ en opvolger ‘Promises Of No Man’s Land’ stapelen de muziekprijzen zich op in zijn kast en speelt indierockzanger en liedjeschrijver Blaudzun voor volle zalen. Eind 2016 bracht Johannes Sigmond na een moeilijke periode in zijn leven zijn vijfde album getiteld Jupiter uit: een volwaardig nieuw album maar tevens deel 1 van een drieluik. Met een deels nieuwe band produceerde hij een fris geluid met bariton sax, stuwende drums en melodieuze 80s gitaren. Volgens de zanger zelf een wuft (licht, luchtig, soms zwoel of frivool) en sexy album. Deel 2 van de Jupiter trilogie staat gepland voor begin 2017 en daar hoort natuurlijk een tour bij!
Jupiter is de grootste planeet in ons zonnestelsel behoedt de aarde bijvoorbeeld voor allerlei ruimterommel. „Het is hoe ik kunst ook zie: ons even wegtrekkend van alle zooi”, aldus Blaudzun. „Een life saver soms. Dat je net dat ene liedje hoort en weer even weet waar het om draait. Dat je weet waar je staat. Weet waarom je van die ene houdt. Of juist niet meer. Zo ervaar ik muziek. En stiekem hoop ik dat mijn platen dat ook voor iemand anders kunnen betekenen.”
Blaudzun gaat met zijn zeskoppige band op tour door Nederland, België, Duitsland en Zwitserland.
Het voorprogramma wordt verzorgt door Midas. De gitarist/singer-songwriter werd met zijn eerdere band The Fudge al tweede bij de Grote Prijs van Nederland en sleepte daar ook de publieksprijs binnen. Na het uiteenvallen van deze band ging hij solo verder en maakt hij alternatieve pop/folk-liedjes met een rafelrandje. Zijn invloeden lopen uiteen van ‘oudjes’ als Neil Young, Steely Dan, Supertramp en Pink Floyd tot nieuwere namen als Valerie June en Fleet Foxes.
Wanneer: donderdag 16 maart
19:30 uur: deuren open
20:30 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00