Home » Bliksem – Face The Evil

Bliksem – Face The Evil

door Maurice van der Zalm
163 views 2 minuten leestijd

cover bliksem face the evilDoor vele media is Bliksem al betiteld als de nieuwe thrashmetalbelofte uit België. De vele optredens in het thuisland en onder meer Nederland hebben daar mede aan bijgedragen. Face The Evil is de eerste volledige cd die de band op de markt brengt en de belofte waar kan maken. Ik ben benieuwd.
Acht nummers telt de schijf en van begin tot eind ligt er een baksteen op het gaspedaal. Opmerkelijk is wellicht frontvrouw Peggy Meeussen die de zang voor haar rekening neemt en dit doet ze niet onverdienstelijk. In alle nummers trekt ze haar strot goed open en doet menig metalzanger naar adem happen. Het is ook wel opmerkelijk, want veel ‘femalefronted’ bands vind je niet in het thrashmetalwereldje. Maar de zang is natuurlijk slechts één onderdeel van het geluid van de band. Ook het gitaristenduo Jeroen De Vriese en Toon Huet zorgen voor de nodige vaart samen met drummer Rob Martin en bassist Jan Rammeloo. De acht nummers laten echter weinig variatie horen binnen het genre. Voor de één een zegen, voor de ander had er wat meer afwisseling in gemogen. In titelnummer Face The Evil is er wel de nodige afwisseling waarbij de gitaristen een prominente rol naar zich toe trekken. Disciples daarnaast is lekker snel en hier laat Bliksem pure thrashmetal horen. The Life On Which I Feed kent een rustig intro waarna het volle kracht vooruit is. Het nummer luistert ook lekker weg. Slotnummer Mr. Man is niet mijn favoriet. Het verbaast me niets dat Peggy de tekst hiervoor heeft geschreven. Met ruim zes minuten is het nummer mij een beetje te lang(dradig).
Naarmate ik de cd meer heb beluisterd, beginnen de nummers wel meer te leven en heeft Bliksem ook voor mij wel wat te bieden in de toekomst. De belofte hebben ze echter bij mij nog niet waar kunnen maken op dit moment. Maar met een wat meer gevarieerde opbouw van de nummers en een wat vollere productie kan de volgende cd wel een forse stap voorwaarts zijn. Laat het gedonder de bliksem dan maar volgen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00