Home » Bliksem – Gruesome Masterpiece

Bliksem – Gruesome Masterpiece

door Maurice van der Zalm
174 views 2 minuten leestijd

Cover_webIk ben van mening dat Bliksem één van de hardst werkende bands van onze zuiderburen is. Sinds de oprichting heeft de band rond Peggy Meeusen de markt verrijkt met een EP en het debuutalbum Face The Evil. Daarnaast wordt de cv van de band verrijkt met een ellenlange lijst van podia/festivals waar ze hun kunsten hebben mogen laten horen en stonden onder meer in het voorprogramma van Anthrax en Prong.
Zelf was ik niet helemaal ondersteboven van Face The Evil omdat de acht nummers op het schijfje weinig variatie boden. Op Gruesome Masterpiece is er wel meer afwisseling en dat geeft me een goed gevoel. Het geluid laveert nog altijd tussen thrashmetal en heavy metal met af en toe wat atmosferische storingen en donderwolken. Met het nummer Crawling In The Dirt wordt dan ook meteen duidelijk dat Bliksem ontzettend gegroeid is. De stevige gitaarmuur staat als een huis en het stevige drumwerk ondersteunt de stevige strot van Peggy bijzonder fraai. Daarna is het meer genieten van deze Belgische band. Of het nu Twist The Knife betreft dat kort, krachtig en heftig is of Barbaric Nation waar zang en muziek uitermate goed op elkaar zijn afgestemd of het ultrasnelle Fucked Up Avenue. Het klinkt goed en snel. Meer richting heavy metal horen we terug in The Hunt. Voor dit nummer geldt dat de kracht sterk in de eenvoud ligt. Het gitaargeluid klinkt lekker en kleurt een beetje buiten de lijntjes van de songstructuur. Dat gitaargeluid is in een meer serene setting basis voor Mistress Of The Damned waar de band ruimte heeft gecreëerd voor wat experimentele uitstapjes. En dat vinden we zeker terug in het bluesy akoestische nummer Out Of The Darkness waar Peggy aantoont dat ook de België een Mississippi lijkt te hebben waar blues uit de klei wordt getrokken. Het langzame Morphine Dreams klinkt wel leuk, maar duurt mij weer te lang om gefocust te blijven. Dat mag echter de pret niet drukken, want de verwachte ontwikkeling van de band hebben ze dubbel en dwars ingewilligd.
Bliksem blijft bovendien een bijzondere female-frontedthrashmetalband die ondertussen loon naar werken mag krijgen.
Gruesome Masterpiece is een goede en belangrijke stap in de ontwikkeling van de band en dat kan alleen maar een verder vervolg krijgen in de toekomst.
[youtube id=”Mkfs-eex0aM” align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=Mkfs-eex0aM”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00