Home » Blind Guardian – The God Machine

Blind Guardian – The God Machine

door Edwin Knip
420 views 2 minuten leestijd

Een nieuw album van oudgedienden Blind Guardian, actief sinds eind jaren tachtig.
Als er in een vierkoppige band ruim dertig jaar na de oprichting nog steeds drie originele leden zitten, dan zit het wel goed. Blind Guardian brengt in 1988 haar eerste album uit, Battalions Of Fear, nu in 2022 komt het album The God Machine. Het is alweer het twaalfde studio album van de heren. Daarnaast brengt de band vijf live albums en zeven compilaties uit. Daar kun je een behoorlijke plank mee vullen.
Zanger Hansi Kürsch en gitaristen André Olbrich en Marcus Siepen zijn de oudgedienden aan boord. Drummer Frederik Ehmke speelt vanaf 2006 mee in Blind Guardian. Daarnaast speelt hij ook in Sinbreed. Voorafgaand aan The God Machine brengt de band een gelimiteerde EP uit met de titel The Bard Machine. Deze CD is uitsluitend verkrijgbaar via de online shop van Metal Hammer en kent een oplage van, uiteraard, 666 exemplaren. Op de cd staan drie nummers die terugkomen op The God Machine.
Op de cd release staan negen nummers, op de vinyl versie staan nog drie extra nummers. Het album trapt af met Deliver Us From Evil, snoeiharde drums, gierend gitaarwerk en fascinerende koortjes, de band gooit alle registers open. Zware riffs ondersteunen de vocalen van Kürsch die nog uitstekend bij stem is. Het is een ruim vijf minuten durend nummer waarbij de band in de hoogste versnelling van start gaat.
In de navolgende nummers Damnation en de single Secrets Of The American Gods ligt het tempo ietsje lager en lijkt er meer ruimte te komen voor het stevige, overweldigende gitaarwerk. Zo zal de band het album continueren, snellere nummers als Violent Shadows en Architects Of Doom worden afgewisseld met nummers die minder heftig zijn. En dan is er ineens Let It Be No More, een bijna balladachtig nummer, een rustpunt op het album met lang gerekte gitaarsolo’s en ingetogen zang.
Met The God Machine levert Blind Guardian wederom een sterk staaltje metal af, deze band is nog lang niet uitgespeeld. Op 12 oktober speelt de band in Poppodium Volt, in Sittard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00