Home » Rosa Nocturna – Angels And Beasts

Rosa Nocturna – Angels And Beasts

door Edwin Knip
343 views 2 minuten leestijd

Symfonische metal vermengd met folk, gothis en heavy metal, afkomstig uit Tsjechië.
Deze zeskoppige band uit de stad Brno bestaat al sinds 2007. Angels And Beasts is het vierde album en net als de drie voorgaande albums in eigen beheer uitgegven. Op het nieuwst album bestaat de band uit de twee zangeressen Aneta Zatočilová en Viktorie Surmová, de twee gitaristen Tonda Buček en Petr Vosynek, bassist David Koudela en drummer Dan Havránek. Daarnaast weet de band diverse gasten mee te laten zingen en spelen op het album.
Dit album is in 2020 al uitgebracht in het Tjechisch waarbij er slechts twee nummers in het Engels op het album stonden. De eerste albums van de band zijn ook in het Tjechisch gezongen. Op de nu uitgebrachte Engelstalige versie staat één extra nummer,  Of Love Of War Of Blood, een ouder nummer van de band. Zoals de titel al doet vermoeden is het grote thema van Angels And Beasts de eeuwenoude strijd tussen goed en kwaad.
De nummers variëren onderling behoorlijk van stijl.  Lightbringer is een stevig rocknummer met ruige gitaar riffs terwijl een nummer als Pharmacist meer richting melodic metal gaat. Beide dames hebben krachtige vocalen terwijl Vosynek de grunts voor zijn rekening neemt. Zo krijg je in het nummer Skinchangers een prachtige combi van twee verschillende zanglijnen.
Het instrumentale Periculum is het eigenlijke einde van het album waarna het bonusnummer Of Love Of War Of Blood komt. Hierin zijn duidelijke folk invloeden aanwezig, net als in het nummer Once. Met bijna een uur op de teller is dit een interessant, boeiend en mooi album geworden.
Ook live moet de band een spektakel zijn, zo is een vaste regel dat er tijdens het concert vrijwilligers uit het publiek worden gehaald om voor de microfoon te komen en mee te zingen. En dat doet niet elke band. Noteer deze band, zorg dat je er bij bent!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00