Home » Blue Grass Boogiemen en Sheewawah op tiende Johnny Cash Memorial Show van Def Americans in Muziekgebouw Eindhoven

Blue Grass Boogiemen en Sheewawah op tiende Johnny Cash Memorial Show van Def Americans in Muziekgebouw Eindhoven

door Marc Koetse
153 views 4 minuten leestijd

Het programma voor de tiende editie van de Johnny Cash Memorial Show van Def Americans op 9 september in Muziekgebouw Eindhoven is met de toevoeging van de Blue Grass Boogiemen en Sheewawah compleet. Blues- en rootsrocktrio Sheewawah opent de avond in de grote zaal, voordat de Def Americans – die in 2017 ook als band het tienjarig jubileum vieren – daar het podium betreden. De Nederlandse grootmeesters van de bluegrass verzorgen tot slot de feestelijke afsluiting in de foyer van het Muziekgebouw.
De Johnny Cash Memorial Show is een muzikaal eerbetoon aan de op 12 september 2003 overleden countrymuzikant Johnny Cash, dat in 2008 door Def Americans is geïnitieerd en sindsdien jaarlijks in Eindhoven heeft plaats gevonden. Na eerdere edities in Dynamo, de Effenaar, het Klokgebouw en de Steentjeskerk, wordt de speciale show dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar opgevoerd in Muziekgebouw Eindhoven. Naast het uitgebreide muzikale gedeelte is er ook aandacht voor een bijzonder catering-aanbod, met Cash burgers en speciaalbier van Beerze. Tickets voor de Johnny Cash Memorial Show zijn voor € 20,- per stuk verkrijgbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven.
“In de tien jaar dat we als band bezig zijn hebben we regelmatig en met veel plezier met de Blue Grass Boogiemen het podium gedeeld in zalen en op festivals door het hele land. Nu we met de aanstaande tiende editie en ons tienjarig jubileum als band een extra bijzondere Memorial Show tegemoet gaan, ben ik er heel blij mee dat zij er op deze voor ons en ons publiek speciale gelegenheid bij willen zijn”, vertelt frontman Elco Weitering. Sheewawah is de nieuwe band rondom Jeroen Kant, een goede bekende van de leden van Def Americans. Weitering: “Ik denk dat we allemaal wel bewondering hebben voor de manier waarop Jeroen Kant americana- en bluesinvloeden verwerkt in zijn liedjes. Bovendien is zijn gitaarwerk ongekend authentiek en ambachtelijk. Zijn nieuwe band Sheewawah is dan ook een band waarmee we ons publiek graag kennis willen laten maken.”
Blue Grass Boogiemen
Al meer dan 25 jaar staan de Blue Grass Boogiemen uit Utrecht voor het beste wat Nederland qua authentieke rootsmuziek te bieden heeft. Niet voor niets kregen ze de bijnaam ‘de ambassadeurs van de bluegrass’. Ze toerden de afgelopen kwart eeuw oneindig veel, niet alleen door Nederland, maar door heel Europa en uiteraard ook Amerika, de bakermat van hun genre. Ze deelden daarbij regelmatig het podium met diverse grote namen uit de bluegrass-en countrymuziek.
Sheewawah
Sheewawah is het nieuwe blues- en rootsrocktrio rondom zanger, gitarist en liedjessmid Jeroen Kant. Hij wordt bijgestaan door Judith Renkema op bas en Gino Bombrini op drums. Het debuut-album ‘Alles In Kleur’, geproduceerd door Mischa den Haring (T-99), met daarop Nederlandstalige liedjes vol diepe roots, dansbare grooves, stomende blues en puntige gitaarsolo’s, verschijnt nog dit najaar.
Over Def Americans
Een slordige 60 jaar na de eerste hits van Johnny Cash weten de Eindhovenaren van Def Americans de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden door hen nieuw leven ingeblazen. De band schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun Recordings rockabilly krakers en de breekbare, stripped down songs van de comeback albums uit de American Recordings reeks. Het moment dat Johnny’s muze en grote liefde June Carter Cash zich bij hem op het podium voegde was steevast bijzonder en zo is het ook bij een Def Americans show: de songs waarin Kim ‘Carter’ Wolterink de rol van June vertolkt, vormen een hoogtepunt tijdens de concerten van Def Americans.
De heren en dame van Def Americans zijn in 2017 tien jaar samen en kunnen terugblikken op een lange reeks succesvolle shows in het club- en festivalcircuit door heel het land. Ook meerdere geslaagde theatertours behoren inmiddels tot het cv. Def Americans onderscheidt zich net als Johnny zelf door authenticiteit en dat viel ook Johnny’s jongere broer Tommy op, die de band in 2013 benaderde om hem te begeleiden tijdens zijn ‘My Brother Johnny’-shows in Nederland. Ook in het buitenland maakt Def Americans dus indruk, steeds vaker steekt de band de landsgrenzen over, voor shows in bijvoorbeeld België, Duitsland, Noorwegen en Engeland. Op naar het volgende jubileum dus, want dit succesverhaal kent voorlopig nog geen einde. www.defamericans.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00