Home » Blue Hour Ghosts – Due

Blue Hour Ghosts – Due

door Edwin Knip
133 views 1 minuten leestijd

Progressieve metal afkomstig uit Modena, Italië.
Het nieuwe album van de zeskoppige band is een album waar de nummers van stevige metal naar atmosferische sfeermuziek schakelen, kortom afwisseling genoeg. Mede door de twee gitaristen Diego Angeli en Francesco Poggi worden de nummers omringd door een muur van gitaarakkoorden. Het album start voorzichtig met Walking Backwards waarin stevige gitaar riffs een duel uitvechten met de sterke vocalen van zanger Ricky DC. Naarmate het nummer vordert wint het in volume en wordt het heftiger.
On Black Clouds leunt wat meer op de toetspartijen van Simone Pedrazzi. De vocalen zijn minder heftig en het nummer heeft een goede balans tussen dr rustige en steviger momenten. Ook het nummer Shine is een zelfde soort nummer. Een langzame en rustige toetsen intro waarna de gitaren invallen en ook drummer Andrew Gunner en bassist Matteo Malmusi hun bijdrage leveren. Met Lower The Wires zet de band een sterk metalnummer neer.
Tekstueel gaat her over de haast waarin we leven, de angsten waarmee we te kampen hebben. Maar ook persoonlijke tekortkomingen zoals bijvoorbeeld in Damn Wrong. Zoals het gezegde klinkt, spijt komt na de zonde.
Het vervolg op het debuut album uit 2016 is een album dat er mag zijn, de versterkingen van de band hebben zeker bijgedragen tot een goed en volwaardig album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00