Bob Wayne – The Skiff (Hilversum) – 28/07/2019

In Hilversum, op een steenworp afstand van het station is een alleraardigst kroegje genaamd The Skiff. Wat deze tent helemaal leuk maakt is het feit dat hier regelmatig concerten worden gegeven. Mooie bijkomstigheid is ook nog eens dat het gratis toegankelijk is. Ditmaal is de beurt aan Bob Wayne, die al eerder met zijn band hier is komen optreden. Deze keer komt hij alleen met zijn gitaar. En een fikse dosis humor.
Bob Wayne maakt zogeheten outlaw country. Country maar dan wat rebelser en doorspekt met humor. Met meer dan vijf albums op de teller heeft hij genoeg om ons de komende anderhalf uur te vermaken. Bob tourt zowat het hele jaar door en dat is goed te merken. Hij komt tien minuten voor aanvang binnen alsof het zijn eigen huiskamer is, plugt zijn gitaar in en de show begint. En dan denk ik, waarom kan het niet altijd zo zijn? Muziek, biertje en oog in oog met de artiest die zich in de verste verte zich artiest waant. Bob is een van ons en hij zingt niet voor ons, maar met ons, tussen ons.
Hij neemt ons mee door al zijn albums met onder andere Dope Train, 20 miles To Juarez, Sam Tucker, Hillbilly Heaven (Back To The Camper 2014), Hell Yeah (Bad Hombre 2017), There Ain’t No Diesel Trucks In Heaven (Till The Wheels Fall Off, 2012) en Ghost Town (Oulaw Carnie, 2011) De Zuiderling zoekt veel contact met het publiek en ook verzoeknummers worden veelvuldig gehonoreerd. Ook wordt zijn vriend Dikke Dennis nog even genoemd (hij is ook aanwezig). Bob is goedgemutst en goed bij stem. Alles klopt vanavond.
Zo zie je, soms heeft een mens weinig nodig om gelukkig te zijn. Biertje, goede muziek en wat mensen om je heen. Op 8 augustus staan de Jetsons op het programma. Wederom gratis entree. Komt dat zien.

Related posts

Wolfmother + The Picturebooks – Doornroosje (Nijmegen) 11/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zondag (Groene Heuvels) 07/07/2024

Down The Rabbit Hole 2024: Zaterdag (Groene Heuvels) 06/07/2024