Home » Body-Count feat. Ice-T, Satyricon, Alestorm en Igorrr zijn toegevoegd aan line-up voor Fortarock 2018

Body-Count feat. Ice-T, Satyricon, Alestorm en Igorrr zijn toegevoegd aan line-up voor Fortarock 2018

door Maurice van der Zalm
215 views 4 minuten leestijd

Met de toevoeging van Body Count feat. Ice-T, Satyricon, Alestorm en Igorrr begint het programma van FortaRock 2018 steeds meer vorm te krijgen. Reeds aangekondigd waren: Nightwish, Parkway Drive, Kreator, Meshuggah, Avatar, Death Angel en Thy Art is Murder. De kaartverkoop voor FortaRock 2018 is reeds begonnen en voor de vrijdag zijn nog enkele early birds beschikbaar. Voor alle informatie over het festival en de kaartverkoop: www.fortarock.nl
BODY COUNT feat. ICE-T
Body Count’s in tha house! De legendarische metalband met de wereldberoemde frontman Ice-T komt naar FortaRock. Samen met gitarist Ernie C stond deze übergangster begin jaren ’90 aan de wieg van de cross-over tussen metal en hiphop. Nog vóór Rage Against The Machine, Limp Bizkit en Linkin Park om de hoek kwamen kijken. De band zorgde voor veel controverse met nummers als ‘KKK Bitch’, ‘Evil Dick’ en vooral het beruchte ‘Cop Killer’. Het album ‘Manslaughter’ uit 2015 betekende een glorieuze terugkeer van Body Count. Samen met kernlid Ernie C trekt Ice-T weer als vanouds van leer tegen het establishment en het geweld in thuisland VS. Dit jaar werd opvolger ‘Bloodlust’ uitgebracht. Een geweldig album met een überdikke productie en heerlijk opgefokte nummers zoals we dat willen horen van Ice-T. Maak je op voor een knalharde liveshow met klassiekers en nieuwe nummers!
SATYRICON
Satyricon is een black metal grootheid en komt voor de tweede keer naar FortaRock! De band begon in de jaren 90 en werd meteen één van de frontrunners van het genre. De extreem duistere en compromisloze black metal uit de begindagen is ingeruild voor een soberder geluid met meer diepgang, maar het venijn is gebleven. Het album ‘Diabolical, Now’ uit 2006 is daarvan het beste voorbeeld. Op het nieuwe album ‘Deep Calleth Upon Deep’, is bijna tot het minimale uitgekleed waardoor de pure kern bloot komt te liggen. Tegelijkertijd grijpt Satyricon weer een beetje terug naar het verleden met hun rauwe sound. Wij kijken uit naar hun optreden, in het donker dit keer!
ALESTORM
De razend populaire Schotse metalband Alestorm komt voor het eerst naar FortaRock! Als er één groep is bij wie het lekker pintjes wegtikken is, is het wel bij deze Schotten. Dit vijftal maakt onvervalste piratenmetal! Ooglappen, kielhalen, kanonnen, kraaiennesten, haakhanden, over hoge golven deinende schepen: welkom in de wereld van Alestorm. Ook het nieuwe album ‘No Grave But The Sea’ staat weer vol aanstekelijke metal nummers met een folky sound, die gaan over het leven van deze rouwdouwers enkele eeuwen terug. Maar vergis je niet, naast alle joligheid weet deze band uitmuntende composities te schrijven die uit volle borst meegezongen kunnen worden. Als je op de piratenpartij gestemd hebt, is dit je band! Arrr!!
IGORRR
Igorrr, het soloproject project van Fransman Gautier Serre en verantwoordelijk voor misschien wel het meest unieke metalgenre dat de afgelopen jaren het levenslicht heeft gezien; barokcore. Vrolijke klavecimbels, middeleeuwse folk en schitterende opera partijen worden afgewisseld met totaal geflipte deathmetalblastbeats en ander elektronisch geweld. De experimentele mix van breakcore, klassieke muziek en metal werkt betoverend en bevreemdend tegelijkertijd, het prikkelt de zintuigen tot het maximale. Live wordt Gautier Serre bijgestaan door zijn band met o.a. de klassiek geschoolde zangeres Laure Le Prunenec en zanger Laurent Lunoir. Gaat dat zien!
FortaRock 2018 vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni in Goffertpark, Nijmegen. Verdeeld over twee podia treden er in totaal 22 bands op, waarvan Nightwish (zaterdag 2 juni) en Parkway Drive (vrijdag 1 juni) de headliners zijn. In totaal zijn er inmiddels elf acts bekend gemaakt. Het festivalterrein krijgt een make-over en voor voldoende catering en een festivalmarkt wordt uiteraard ook gezorgd. Tevens onderzoekt de organisatie de mogelijkheden voor een officiële festivalcamping in Nijmegen. Hierover wordt later meer duidelijk.
Voor alle informatie over het festival en kaartverkoop: www.fortarock.nl.
FortaRock 2018 
Goffertpark, Nijmegen
Vrijdag 1 juni: Parkway Drive, Death Angel, Body Count feat. Ice-T, Thy Art is Murder e.a.
Zaterdag 2 juni: Nightwish, Kreator, Meshuggah, Satyricon, Alestorm, Avatar, Igorrr e.a.

Deuren open vrijdag 1 juni: 13.00 uur / Aanvang: 14.00 uur
Deuren open zaterdag 2 juni: 12.00 uur / Aanvang: 13.00 uur
Early bird dagkaarten vrijdag (gelimiteerd): € 42,50 (excl. servicekosten)
Reguliere dagkaarten vrijdag: € 49 (excl. servicekosten)
Reguliere dagkaarten zaterdag: € 59 (excl. servicekosten)
Reguliere combitickets: € 89 (excl. servicekosten)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00