Home » Boneyard – Oathbreaker

Boneyard – Oathbreaker

door Edwin Knip
295 views 2 minuten leestijd

Het debuut album van de female fronted metalband uit Alberta, Canada. Niet te verwarren met de Spaanse deathmetal band Boneyard.
De opnames voor het album beginnen al in mei 2019 maar COVID19 gooit roet in het eten en de band is gedwongen om een pauze te nemen. In augustus 2020 weet de band de elf tracks van het debuutalbum af te ronden. De band bestaat uit zangeres/gitarist pamtera, gitarist Grant Tarapacki, bassist/gitarist Dennis Cooke en drummer Jeff Cunningham. De band is vastbesloten zichzelf te profileren als een moderne hardrockband.
Naast zangeres en gitarist is Pamtera ook beoefenaar van Roller Derby, een wedstrijd tussen twee teams op ouderwetse rolschaatsen waarbij het de bedoeling is om een speler van het andere team in te halen. Boneyard wordt in 2015 opgericht en speelt dan uitsluitend hardrcokcovers. De laatste jaren weet de band steeds meer eigen nummers te schrijven en te spelen. De lange koude winters in Edmonton, Alberta, zorgen voor genoeg tijd om te componeren en te oefenen. De naam van de band is ontleend aan een radiozender van SiriusXM, de zender Ozzy’s Boneyard zond voornamelijk de rock songs uit die de bandleden graag live wilden spelen.
Het album opent met Fates Warning, een stevig uptempo rocknummer met een paar stevige gitaar riffs. Dan volgt Gone, het nummer is wat ruiger en iets minder uptempo. De stem van Pamtera is niet van de categorie hoge uithalen maar past goed bij het nummer. Er is zelfs nog even een flinke gitaarsolo te horen.  De nummers worden voor het grootste deel geschreven door bassist Cooke. Bij de rehearsals komt hij vaak al met een nagenoeg afgemaakt nummer dat tijdens het repeteren minimale wijzigingen ondergaat. Bij verschillende meningen over een nummer wordt er gestemd over de voortgang.
Evil Ways lijkt wat rustiger, maar schijnt bedriegt waarna in Smoke The Sky weer een paar ruige riffs tevoorschijn komen. Het favoriete nummer van Pamtera is het titelnummer Oathbreaker waar je volgens haar de teleurstelling, de woede en het verdriet kan voelen om iemand die zijn eed verbreekt. De band hoopt ooit nog een keer een show te doen met als toegevoegde line-up de bands Annihilator en Deep Purple al is de band realistisch genoeg om te beseffen dat dat waarschijnlijk nooit gaat gebeuren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00