Home » Bospop 2016, een voorbeschouwing

Bospop 2016, een voorbeschouwing

177 views 6 minuten leestijd

bospopOp 9 en 10 juli is het zo ver, de 36ste editie van Bospop zal gehouden worden in Weert. Wat in 1980 begon als een kleinschalig festival voor met name regionale amateurbands op een doe het zelf podium is inmiddels uitgegroeid tot een muziekspektakel met bands van internationale allure dat een vaste plaats op de festivalkalender heeft verworven. Er hebben al vele grote namen op dit festival gespeeld en dit jaar staan er weer een aantal geweldige bands op de planning:
 
Op de vrijdagavond is er al een pre-party met diverse coverbands, dus kom dan alvast naar het festival en geniet van: Present Danger (Metallica), AC/DC UK, GM All Star Band (Gary More), Purpendicular (Deep Purple), Parris (Thin Lizzy).
Op Zaterdag staan er heel veel vette bands, ik licht er een paar toe:
DeWolff. Deze Utrechtse band maakt heerlijk Raw Psychedelic Southern Rock.  Liefhebbers van psychedelic rock komen bij deze band helemaal aan hun trekken. Een heerlijke old school sound en geweldige vintage gear en uitstraling zorgen dat je je helemaal terug in de tijd begeeft. Zeker een band om te gaan bekijken!
Maria Mena. Zij is één van de vele bekende namen van dit festival. O.a. bekend van haar hits Just Hold Me en All this Time is de Noorse zangers al heel wat jaartje onderweg. Met meerdere nominaties voor MTV awards onder haar riem heeft ze zich al meermaals bewezen als top artiest. Haar laatste album Growing Pains uit 2015 is ook erg goed ontvangen.
The Cranberries. Wie kent hem nu niet, de grote hit Zombie van deze Ierse band uit Limerick. Maar ze hebben natuurlijk nog veel meer muziek gemaakt in de loop van de jaren. Tussen 2004 en 2008 is de band even gestopt, maar in 2009 gingen ze toch weer even samen op tour. In 2001 brachten ze het album Wake Up and Smell the Coffee uit en in 2012 brachten ze hun laatste album Roses uit. Sindsdien is het stil geweest rondom te band. Nu in 2016 zijn ze weer samen op reis en ze staan op Bospop!
Kovacs. Relatief nieuw in de grote namen lijst is deze Nederlandse band die opgebouwd is rondom de Eindhovense zangeres Sharon Kovacs.  Met de eerste single ‘My Love’ wordt Kovacs in juni 2014 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en dat was het begin van nog veel meer. Als voorproefje op haar nieuwe studioalbum brengt Kovacs de track ‘Diggin’ uit begin 2015 en het nummer wordt in februari 2015 uitgeroepen tot 3FM Megahit. Dan vliegt de band uit de startblokken. Grote festivals, bevrijdingsfestivals en top 40 noteringen vliegen de band om de oren. Het debut album Kovacs werd dan ook zeer positief ontvangen. Dit is zeker een band om niet te missen.
Nena. Last but not least is deze Duitse zangeres, Gabriele Susanne Kerner (a.k.a. Nena). De hit 99 Luftballons was een super hit in de jaren 80 die ze samen met haar band scoorde. Daarna heeft ze in Nederland nooit meer een hit gescoord, wel enkele top 40 en top 100 noteringen. Haar laatste album met die band dateert uit 1986 en heet Eisbrecher. Maar ze is solo verder gegaan, zowel als zangeres en als actrice en stemactrice. Het laatste studio album van haar solo carrière stamt uit 2015 en heet Oldschool. Ze heeft net een live album uitgebracht van één van haar concerten Live at SO36. Ik ben zeer benieuwd naar deze artiest.
Op de zaterdag staan nog veel meer geweldige namen: Midas, Vido & St. Antonius, Eisbrecher, 
The Waterboys, Maria Mena, Flogging Molly, Walter Trout, Seal, Selah Sue en Nena
Alsof het nog niet genoeg is, is er op zondag een minstens net zo’n goede lineup.
Counting Crows. Deze Amerikaanse rockband is natuurlijk recentelijk het meest bekend door het nummer Accidentally in Love, maar ze gaan al een hele tijd mee. Diverse bandleden zijn al gewisseld in de loop van de jaren, maar de band is er zeker niet slechter op geworden. Van het eerste album August and Everything After in 1993 tot aan hun laatste album Somewhere Under Wonderland uit 2014 hebben de heren een hele reis gemaakt. Nummers uit diverse albums zijn gebruikt als soundtrack bij series of als nummers in films. Als je houd van vlotte rock is deze band zeker een aanrader.
The Mavericks. Deze eveneens Amerikaanse band is onder andere bekent van hun nummer Dance the Night away uit 1998. Deze country band heeft al vele prijzen gewonnen in hun genre en hebben hun laatste album uitgebracht in 2015 onder de titel Mono. In Nederland heeft ook hun nummer Here Comes My Baby in 1999 de top 100 bereikt. Daarna heeft de band weliswaar geen hits meer gescoord, maar hun muziek is er zeker niet op achteruit gegaan.  De heerlijke country nummers die de heren schrijven zullen zeker bij velen goed vallen. The Mavericks zijn de vervangers voor het uitgevallen Roxette die door de gezondheid van de zangeres helaas alle optredens heeft moeten afzeggen.
Steve Vai en Santana. Deze twee briljante gitaristen staan na elkaar gepland op Bospop. Beide heren hebben een zeer grote naam als gitarist en zijn erg succesvol, ze hebben ook al vaker samen op een podium gestaan. Steve Vai heeft bijgedragen aan ontzettend veel grote projecten en bands en heeft zelf een goede solo carrière. Zijn snelle riffs zijn een uitdaging voor heel veel aspirerend gitaristen. Zijn laatste album kwam uit in 2012 en heet The Story of Light. De dertien jaar oudere Carlos Santana doet het al minstens net zo goed. Zijn op blues gebaseerde riffs hebben al vele prijzen binnen gesleept. Zijn laatste solo album kwam uit in 1994 en heet Santana Brothers. Met zijn band heeft hij meer albums uitgebracht waarvan Santana – IV die dit jaar is uitgebracht de laatste is. De muziek van deze beide heren zijn een genot voor het oor.
Kensington. Als afsluiter van de zondag staat daar Kensington. Bekend van o.a. Home Again en War en nu staat deze Utrechtse band als afsluiter van Bospop in eigen land. In 2010 brachten ze hun debut album borders uit en in 2014 scoorde hun laatste album Rivals een nummer 1 positie in de album top. Daarna scoorde ze in 2015 nog een grote hit samen met Armin van Buuren met het nummer Heading Up High. De heren van Kensington zijn ook relatief jong in de lijst met grote namen, maar ze weten zich heel goed te bewijzen. De heerlijke rock die de heren ten gehoren brengen maakt luisteren naar hun concert echt een groot feest.
Op de zondag staan nog veel meer geweldige namen: CC Smuggles, Def Americans, Trixie Whitley, The Howlin’, Simo, Elvis Costello, The Bosshoss, K’s Choice
bospopVoor meer informatie en tickets kan je gaan naar de website www.bospop.nl of de Facebook van Bospop.
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00