Bospop 2016 zaterdag 9 juli 2016

Zaterdag 9 juli 2016 de eerste dag van Bospop. We gaan een weekend tegemoet met geweldige acts. Door drukte op de wegen, bij de bus vanaf de parkeerplaats en bij de ingang ben ik tamelijk laat binnen bij het festival.
De eerste band die ik kan zien is DeWolff. Ze staan in de tent, die bijna uit zijn voegen barst omdat hij echt te klein is voor deze band. Het is een vette band strakke met lekker retrorock. Het publiek is lekker enthousiast en dans en deint mee op de muziek. Er zit een heerlijke 60’s groove in de nummers en dat maakt het goed dansbare rock muziek. De heren krijgen veel respons uit het publiek en een mooi applaus als de set is afgelopen.
The Waterboys is de volgende band, zij staan op het mainstage. De meeste mensen uit de tent komen pas als DeWolff echt afgelopen is. De heren zetten hun nummers erg goed neer, maar op een paar enthousiastelingen na is het publiek niet heel erg aan het dansen. Het is gaaf dat er een live violist bij is, dat voegt wel echt iets toe. Het is leuk om te zien dat ze een foute start van een nummer leuk oplossen. De zanger grapt: ” het lijkt het of we in de opname studio zitten, take 3″ het hele veld moet er om lachen. Na ieder nummer klinkt wel een leuk applaus en als ze hun hit The Whole Of The Moon gaan spelen komen de meeste mensen wel los.
Maria Mena is de volgende act in de tent. Ze laat zien en horen dat ze een erg goede live artiest is. Ze zingt super goed live, ze raakt alle noten en de band die ze achter zich heeft staan is ook erg strak. De tent is wederom overvol, wellicht is het een overweging om twee mainstages neer te zetten in plaats van een mainstage en een tent, zeker met een line-up zoals dit jaar. De hits van Maria worden voluit meegezongen en bij het nummer Fuck you doet het hele publiek mee met de middelvinger opsteken naar alle haters. Ze verteld dat ze bijna niet aangekomen was op het festival met dank aan de vliegtuigmaatschappij, maar gelukkig heeft ze het wel gehaald. Want ze is een act die met kop en schouders boven de anderen uitsteekt. Ze sluit haar set af met de grootste paar hits Just hold me en All this time en als laatste nummer heeft ze het volgens haar vrolijke nummer I don’t wanna see you with her. Het dak gaat van de tent af, zo groot is het applaus wat zij en haar band krijgen. Wat een topper!
Flogging molly bouwt voor het mainstage één groot feest. De zanger verteld dat ze gisteren om middernacht nog in Italië stonden en bedanken de crew en hun chauffeur voor het mogelijk maken van dit optreden. Ze spelen ook een nieuw nummer van hun aankomende album, dat komt komend jaar uit met hopelijk 15 nummers erop. Iedereen danst en springt en bij oudere nummer wordt en er lekker meegezongen. Band heeft leuke interactie met het publiek, echt iedereen doet mee, handen in de lucht en mee zingen. De Ierse folk met punk invloeden, maar ook de rustige nummers zijn erg aanstekelijk.  Live instrumenten zoals de viool zorgen voor de authentieke sfeer. Als laatste nummer spelen ze een oud nummer, over samen blijven, want dat is voor een band soms niet altijd even makkelijk. Het is een positief nummer, Devil’s Dance Floor
Walter Trout hoor ik van een afstandje, omdat er ook gegeten moet worden. Hij maakt lekkere blues/rock muziek. Er wordt voluit meegezongen door de volle tent. Ik krijg nog mee dat hij en zijn zoon samen een ode brengen aan BB King  met het nummer Rock Me Baby. Erg mooi. Dat maakt zeker indruk.
Het mainstage is vervolgens voor The Cranberries. Heel veel mensen juichen als de band begint en zingen mee met bijna alle nummers. Je kan merken dat de band nog erg geliefd is bij veel mensen die naar Bospop zijn afgereisd. Er komen heel veel bekende nummers voorbij zoals: Linger, When You’re Gone, Ode To My Family en nog veel meer. Het is een super strakke band en in combinatie met twee loepzuivere zangeressen zorgt dat voor een top optreden. De dames hebben een hele mooie samenzang en leadzangeres Dolores O’Riordan laat horen dat ze na al die jaren nog steeds dezelfde prachtige stem bezit. Gitarist Noel Hogan voorziet diverse nummer van leuke en goed uitgevoerde gitaarsolo’s. Het nummer Zombie kon ook niet uitblijven natuurlijk, die spelen ze niet als laatste nummer, maar wel als één na laatste alleen Dreams volgt nog.
De Nederlandse band Kovacs vult de tent binnen enkele tellen, veel mensen gaan ook eerder weg bij The Cranberries om een goede plek te bemachtigen, wat meteen duidelijk maakt dat de tent eigenlijk te klein is voor deze band. Ze maken heerlijke muziek met een hoog james bond gehalte. Frontvrouw en oprichter van de band, Sharon Kovacs, is een geweldige zangeres die een hele eigen sound heeft, maar soms doet ze je stiekem denken aan Tina Turner. De muziek heeft veel onderdelen en één daarvan is de geweldige toevoeging van een viool en een cello die live gespeeld worden. Het is een mooie set die super strak gespeeld wordt. Mooie tweede stemmen worden voorzien door de gitarist, bassiste en percussionist/toetsenist. De band heeft naast een goede sound ook een goede uitstraling. Het podium is ook leuk aangekleed door het gebruik van spiegels waar ook beelden in getoond kunnen worden. Er zit heel veel sfeer in de muziek en het applaus na ieder nummer laat zien hoe mensen genieten van deze band. Kovacs is zeker een band om te gaan zien.
Bij Seal het is al vroeg druk voor het mainstage. Hij opend sterk met Crazy. De lekkere beat die onder dit nummer zit krijgt het publiek meteen van zijn plek. De live gitarist/dj en nog een losse effectenman/toetsenist zorgen voor de muzikale aankleding onder de stem van Seal. Hij zingt echt heel erg goed. Mooi zuiver op een paar missertjes na. Hij krijgt het hele veld mee tot achterin toe. Hij ziet er ook top uit met zijn witte blouse. Het is een pop/dance act als geen ander. Met nummers zoals Mad World , Sara Smile en Kiss From a Rose  pakt hij iedereen in.
Selah Sue is de afsluiter in de tent van deze dag. Ook nu blijkt weer de tent echt fenomenaal te klein. De heerlijke soulmuziek raakt iedereen in de tent. De band speelt de nummers heerlijk weg, terwijl zangeres Sanne Putseys haar geweldige zanglijnen foutloos weet neer te zetten. Het achtergrond koor en de tweede stem van de gitarist voegt ook veel dynamiek toe aan de nummers. Ze set bevat o.a. de nummers: Raggamuffin, Crazy Vibes, Fyah Fyah en Peace of Mind. Een oorverdovend applaus volgt na haar set. Welverdiend, want het was een topshow.
De afsluiten van de dag is Nena iedereen kent haar van 99 Luftballons, maar ze kan natuurlijk nog veel meer. Ze zet samen met haar band een afwisselende set neer. Ze is een echte spring in het veld en weet beweging te krijgen in het nog veelvuldig aanwezige publiek. Iedereen is op elkaar gaan staan voor deze zangeres. Ze zingt o.a. Nur geträumt, Willst Du mit mir gehn en natuurlijk 99 Luftballons. Het is geweldig om te zien hoe de oudere pop muziek het nog steeds heel erg goed doet bij het publiek. Ze is een geweldige afsluiter van de eerste dag Bospop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Clamm + Bruce – The Pit’s (Kortrijk, België) 17/07/2024

Pirate Metal Party (Helmond) 14/07/2024

Hellmond Open Air (Helmond) 13/07/2024