BoySetsFire – While A Nation Sleeps

BoySetsFire is met Ignite voor mij de absolute top op hardcore muziek. Als geen andere band weten zij melodie te verweven met agressie.
Ik heb dan ook lang moeten wachten op dit album (7 jaar) en ben blij dat de band weer samen is gekomen om te laten horen wat ze kunnen. Drie jaar geleden stonden ze voor het eerst weer op het podium en dit is dus hun eerste cd sindsdien.
Frontman Nathan’s frustratie over de wereld om hen heen klinkt duidelijker terug in zijn zang en geschreeuw dan ooit tevoren. De nieuwe, melodieuzere sound die de band op het laatste album liet horen is weer terug en voert de boventoon, maar is er ook  nog steeds plaats voor de hardere, typische hardcore sound die de kids zo uit hun dak laat gaan in de moshpit. Van de spannende intro in de gruizige “Until Nothing Remains” tot de bijzonder melodieuze track ”Closure” en het opzwepende “Save Yourself” of het agressieve “Far from Over” is dit een plaat die alle facetten laat horen die deze band zo geweldig maakt en blijft boeien.
Binnenkort ook in Dynamo live te zien in Eindhoven. Niet te missen.

Related posts

Black Sabbath – Anno Domini: 1989 – 1995

16Volt – Negative On Arrivals

Boneripper – World Ablaze