Home » Bruce Springsteen – Letter To You

Bruce Springsteen – Letter To You

door Edwin Knip
315 views 2 minuten leestijd

In vijf dagen tijd weet Bruce Springsteen samen met de E Street Band een volledig nieuw album op te nemen.
Op het album High Hopes uit 2014 was het de laatste keer dat de E Street Band als begeleidingsband speelde voor Springsteen, live werd er in 2016 nog The River Tour gedaan. Het nieuwe album bevat negen nieuwe nummers en drie niet eerder uitgebrachte nummers uit de jaren zeventig.
One Minute You’re Here is het eerste nummer van het album, de intro voert de luisteraar terug naar de tijd van het solo album Nebraska. Slechts piano en zang leiden het nummer in. Het is een rustig nummer dat meteen vertrouwd klinkt. Het tweede nummer is de single Letter To You dat na een paar keer luisteren al niet meer uit je hoofd wil. Het is een melodieus en uptempo nummer. Na het nummer Burnin’Train komt de eerste van de drie jaren zeventig nummers. Janey Needs A Shooter is een nummer met een dominant orgel en veel mondharmonica in de muzikale begeleiding. Het zou een nummer kunnen zijn van Darkness On The Edge Of Town.
In het nummer Last Man Standing horen we Jake Clemons weer flink tekeer gaan op zijn saxofoon en weer valt het op hoe vertrouwd de nummers van Springsteen kunnen klinken zonder afbreuk te doen aan de composities. Hij kopieert zijn nummers niet maar weet wel zijn eigen ‘saus’ er over heen te gieten. The Power Of Prayer is een nummer met een sterk refrein waarna House Of A Thousand Guitars volgt.
If I Was The Priest is het tweede ‘oude’ nummer, weer een rustig nummer. Song For Orphans is het meest uptempo nummer van de drie jaren zeventig nummers. Maar in de reeks van twaalf nummers die op het hele album staan is het opvallend hoe goed de oudere nummers zich kunnen meten met de negen nieuwe titels. Kort samengevat: dit is weer een ouderwets Springsteen album, voor de fans in ieder geval verplichte kost maar voor de meer kritische luisteraar zeker een aanrader. Dit album gaat niet vervelen, ook niet na de zoveelste luistersessie. Het is duidelijk, er is er maar één The Boss!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00