Home » Café The Jack versterkt live rock & metal scene met nieuwe programmeurs

Café The Jack versterkt live rock & metal scene met nieuwe programmeurs

door admin
208 views 2 minuten leestijd

Met het sluiten van steeds meer jongerencentra en kleine poppodia wordt het voor bands in het heavy genre, rock/metal, steeds uitdagender om live op te treden. Café The Jack in Eindhoven neemt nu actie om deze trend te keren door een aantal nieuwe programmeurs aan te trekken, waardoor het café zich nog meer profileert als dé plek voor live rock- en metaloptredens.

Al bijna vijftien jaar lang staat Café The Jack in Stratum bekend om zijn passie voor live muziek. Lokale acts zoals Speedmobile, White Boy Wasted en No Matching Socks hebben hier al opgetreden, evenals internationaal gerenommeerde bands zoals Raven en Infected Rain. Als een van de satellietpodia van De Effenaar werkt The Jack samen met dit poppodium om een gevarieerd programma aan te bieden, maar nu wordt er nog een stap verder gezet.

Niek van Rixel, mede-eigenaar van The Jack, heeft besloten zijn focus vooral op het horecagedeelte van de zaak te leggen. Om de live muziekprogrammering naar een hoger niveau te tillen, heeft hij een team van gepassioneerde muziekliefhebbers aangetrokken. Dit team bestaat uit Mirjam Sieben, bekend als vocalist/gitarist in The Dirty Denims en The Astoria; Jochem van der Steen, muziekjournalist voor Eindhovenrockcity.nl, deze site en Rock Tribune Magazine; en Bram Boeije, die al in verschillende functies werkzaam is bij The Jack. Met ondersteuning van Hannah Conen, verantwoordelijk voor het promotiemateriaal, zullen zij regelmatig stevige live gitaarmuziek naar het café brengen.

Door een team te hebben dat de heavy muziek ademt, is The Jack verzekerd van een constante stroom relevante bands die misschien te klein zijn voor grotere zalen, maar wel een toegewijd publiek trekken. De eerste shows zijn al geboekt! Op 2 maart kunnen bijvoorbeeld lokale grindhelden Klont!! en death/thrashers Deathisfaction worden bewonderd, terwijl op 5 april de Amerikaanse hardrockband Adam Bomb en het Duitse Black Sheriff het podium zullen betreden. Andere mooie namen zijn nog stoners Deserst Storm, Omega Sun en Alabaster op 6 april, metalcore band Changing Tide op 7 april, rockers Sweet Electric en Big Shunt op 3 mei en het populaire Bongzilla op 10 mei. Blijf op de hoogte van het programma van The Jack door het café te volgen op Facebook of via de website https://cafethejack.weticket.com/.

Foto: Charlotte Grips

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00