.Calibre reïncarneert als Killthelogo

De nieuwe Belgische post-hardcore band Killthelogo (herrezen uit de crossover/hardcore/nu-metal band .Calibre) stelt zich voor met zijn eerste single-video Riot As One. Het debuutalbum verschijnt deze zomer en wordt uitgebracht door PIAS.

.Calibre maakte in de zeroes furore in België (Graspop, Rock Werchter, Pukkelpop, Dour, …) en ook een beetje in Nederland (concerten in Tilburg, Haarlem, Amsterdam en één van de vele supports op het Ozzfest in Nijmegen in 2002). .Calibre ontstond eerder uit Facedown (crossover/hardcore/nu-metal) en bracht in 2002 zijn eerste en enige album Kill The Logo uit bij Warner Music, dat enthousiast onthaald werd. .Calibre scoorde een grote hit op Studio Brussel en de toenmalige clipzender TMF.

Nu, bijna 20 jaar later, is deze maatschappelijk geëngageerde band  terug onder de nieuwe naam Killthelogo en met de nieuwe single Riot As One. Het is een krachtig nummer dat oproept om een vuist te maken tegen het systeem: “It feels like the entire world is marching against something. Imagine all of our fractional movements converging into one harmonious organism of resistance; against the ruling strategies of division and control.”

Benieuwd of ze in 2021 dezelfde impact hebben als in 2002.


Related posts

Headbanger’s Balls Fest vult affiche aan

Pantera op 28 januari 2025 naar AFAS live 

Steven Wilson naar AFAS live