Home » Cancer Bats – Patronaat (Haarlem) 01/02/2016

Cancer Bats – Patronaat (Haarlem) 01/02/2016

door jelle@rockportaal.nl
143 views 3 minuten leestijd

Vanavond is het feest in het Patronaat Café. Als je je ergens anders bevindt dan op deze wondere locatie dan heb je slechte levenskeuzes gemaakt.
De festiviteiten worden afgetrapt door het Amerikaanse Lord Dying, dat zonder een basgitarist aanwezig te hebben een donderend sludge-geluid op ons laat neerdalen. Deze band is een godsgeschenk voor de mensen die de vroege periode van Mastodon en Kylesa enorm missen als een gat in hun hart. Deze leegte is nu eindelijk gevuld door de demente neefjes van High On Fire en Black Tusk. Lord_DyingDe drummer is een beest die de ritmes donderend in de gaten houdt, terwijl hij tijdens het derde nummer al een nieuwe drumstick heeft moeten pakken. De zanger/gitarist is een groter maatje mens, maar dat doet niks ten onder aan zijn vermogen om de stem van Lucifer via zijn lichaam te laten horen. Deze avond is nu al goed begonnen.
En het wordt meteen beter want Canadese helden Cancer Bats zijn gearriveerd. Ze storten zich meteen op nieuw nummer True Zero, waarna ze er de hele avond een bliksemtempo in houden. Zanger Liam Cormier ramt Cancer-Batsmeteen het publiek in en start de moshpit zelf op terwijl de band achter hem als een razende wervelwind staan te rampeneren. Ongeveer op de helft van hun set spreekt Liam het publiek toe om te vertellen dat hij geld inzamelt voor kanker-onderzoek, waar een luid, goedkeurend applaus op volgt. Even warme, gezellige gevoelens voordat de heren weer om zich heen razen als een tornado die niks heel laat van de ruimte. Een circlepit in een café? Het kan allemaal. Er zit soms vaak maar een seconde tussen verschillende nummers waardoor de Bats ons vanavond een waardige selectie van al hun albums kunnen aanbieden en het publiek is hen dankbaar. Oude favorieten als Lucifer’s Rocking Chair en ‘hit’ Hail Destroyer maken vanavond weer hun langverwachte terugkeer en niemand die het hen kwalijk neemt. Cancer Bats zijn live altijd wel een speciale aangelegenheid, maar hun punk-DIY ethiek komt nog meer naar boven als de zaal kleiner is, dus vanavond in het Patronaat Café is het zonder twijfel een feestje waar de band zichzelf als oude bekende vrienden laten kennen. Laatste afsluiters Sabotage en Satellites laten het publiek helemaal losgaan en gooien ze hun laatste beetje zweet en energie uit hun lichaam. De tachtig aanwezigen zullen deze avond meenemen in hun herinnering als een geweldige live-band die een kleine zaal vernietigt en de wannabe’s laat zien hoe het moet.
Setlist:
1. True Zero
2. Bricks & Mortar
3. Sorceress
4. Pneumonia Hawk
5. R.A.T.S.
6. Pray For Darkness
7. Arsenic In The Year Of The Snake
8. Hail Destroyer
9. French Immersion
10. All Hail
11. Smiling Politely
12. Scared To Death
13. Buds
14. Road Sick
15. Beelzebub
16. Lucifer’s Rocking Chair
17. Drunken Physics
18. Sabotage
19. Satellites

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00