Home » Kaeck – Stormkult

Kaeck – Stormkult

door erik@rockportaal.nl
108 views 2 minuten leestijd

Wat is Stormkult toch een verschrikkelijk agressieve en smerige plaat. Dit in positieve zin dan… Geschreven in zeven weken hebben de beste heren van Kaeck, afkomstig uit onder andere Sammath en Kjeld, een uiterst grimmige en duistere debuut plaat weten te schrijven.
Zeven weken geschreven of niet: Stormkult klinkt absoluut niet afgeraffeld. Met een erg zware, rauwe en donkere sound gepaard met dito Nederlandse teksten wordt ik verpletterd door de kracht en kwaadaardigheid welke deze plaat uitstraalt. Voor sommigen misschien net iets te veel van het kwade maar ik kan dit goed behappen. Meer dan goed zelfs.
Het eerste nummer De Kult is meteen een schot in de roos. Een krachtige strot, zware en felle gitaarpartijen ondersteund met een prominent aanwezige double bass. Gloeiende..gloeiende..wat een kwaadaardig krachtspel is dit nummer geworden. Ook erg fijn om te horen dat er een keyboard te horen is, lekker onderin de mix. Dit geeft het agressieve geweld extra sfeer en maakt het geheel juist nog onheilspellender.
Hetzelfde geldt voor de rest van deze plaat. De Heerser Weederkeert is een lekker stampnummer terwijl Holenmuur ietwat rustiger van aard is. Met de nadruk op ietwat want dit geldt slecht voor het begin van het nummer. Afgod heeft mede door slim gebruik van keyboard een super lekker begin en knalt door je speakers totdat de zesde en laatste track Wormvloed meer dan verdienstelijk het einde van dit album inluidt.
Conclusie is dan ook dat Kaeck een uiterst smerige, grimmige en agressieve plaat heeft weten te fabriceren. Geen album voor tere zieltjes dus. Wel is Stormkult een album geworden welke wederom aantoont dat er genoeg kwaliteit op eigen bodem te vinden is. Fans van grimmige agressiviteit uit eigen land moeten dit maar eens gaan beluisteren. Of beter nog: blind aanschaffen deze handel!
Tracklist:

  1. De Kult
  2. De Heerser Weederkeert
  3. Holenmuur
  4. Akolieten Van De Nacht
  5. Afgod
  6. Wormvloed

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00