Home » Casey – How To Disappear

Casey – How To Disappear

door Jordy Weustenraad
430 views 2 minuten leestijd

Na de uitgave van twee studioalbums en de ontbinding van de band in 2019 volgde een aanzienlijke stilte, maar in 2022 herrees het Welshe Post-Hardcore ensemble weer. Fans werden verwend met singles als Great Grief en Atone, maar een volledig album bleef uit. Gelukkig kondigden de Welshmen hun derde album aan en zodoende ligt How To Disappear nu in de schappen.

De instrumentaties leunen op Post-Rock, terwijl de vocale uitvoering een bron van diepgaande emotie met zich meebrengt. De dromerige cleans van Tom Weaver complementeren de zweverige Shoegaze perfect, waardoor de luisteraar wordt meegenomen in de muzikale beleving. Dat de schreeuwzang nog altijd een fundamentele rol speelt in de muziek, horen we op I Was Happy When You Died en Sanctimonious. Het vermogen van Casey om de luisteraar te laten dromen en ontwaken binnen hetzelfde nummer getuigt van een kunst die zij tot in de perfectie beheersen.

De tracks Selah en Bite Through My Tongue zagen al eerder het levenslicht en terwijl Selah op bedachtzame wijze een expressie van pijn neerzet, zorgen de pakkende teksten en krachtige drumsecties op Bite Through My Tongue voor een energieker geheel. Wat beide nummers met elkaar gemeen hebben, is dat ze beide voorzien zijn van een wonderschone hoofdriff.

In het algemeen hanteert Casey nu een andere muzikale stijl dan in de beginjaren, maar de oorspronkelijke invloeden blijven resoneren in nummers als Those That I’m Survived By en Puncture Wounds To Heaven. Het intense screamogeluid zorgt voor afwisseling met de rustige passages die hoorbaar zijn op bijvoorbeeld Space Between en Blush. In die nummers staan dan weer melodie en fluweelzachte zang centraal.

Casey presenteert twaalf voortreffelijke composities die onderscheidend zijn zonder de rode draad uit het oog te verliezen. Afsluiter en tevens titelnummer How To Disappear weerspiegelt de essentie van het album en bundelt alle elementen tot één nummer, waarmee Casey afsluit met een aangrijpende apotheose.

Het vroegere overweldigende screamogeluid heeft plaatsgemaakt voor een op Post-Rock georiënteerd geluid, maar de emotionele diepgang blijft onaangetast. Casey excelleert in het creëren van atmosferische tracks die emotie en huivering weten op te roepen bij de luisteraar. Het is bijna niet te merken dat deze band ooit is opgeheven. How To Disappear vormt een prachtige voortzetting van Love Is Not Enough en Where I Go When I Am Sleeping. De hooggespannen verwachtingen worden ruimschoots ingelost.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00