Cassidy Paris – New Sensation

Het debuut van de Australische rockgitariste Cassidy Paris heet New Sensation. Is het uitbrengen van het album een nieuwe sensatie voor haarzelf of is het album een nieuwe sensatie in de muziekwereld? Luister en oordeel zelf.

Cassidy begint al vroeg in de muziek. Op haar elfde krijgt ze singler songwriter Paul Laine (ex-Danger Danger) als mentor. Hij helpt haar bij de ontwikkeling van haar schrijfkunsten en werkt met haar samen bij het produceren van haar nummers.

Fans van Cassidy hebben haar al live kunnen zien tijdens optredens in Japan, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. En natuurlijk heeft ze ook de nodige live optredens in haar moederland Australië gedaan.

Op haar debuut staan elf nummers waaronder Stand dat al in 2018 uit kwam. Het gaat in dit nummer over het opkomen voor jezelf als jonge vrouw. Haar inspiratie haalt ze bij andere vrouwelijke rockartiesten zoals Lzzy Hale, Joan Jett, Avril Lavigne en Pat Benatar.

De nummers op het album zijn melodisch en liggen fijn in het gehoor. Aanstekelijk gitaarwerk wordt perfect gecombineerd met de intense vocalen van Paris. Luister maar eens naar het prachtige Walking On Fire of Like I Never Loved You. Voor liefhebbers van female rock is dit een aanwinst voor de collectie.

Related posts

Moby – Always Centered At Night

Wurgilnõ – Krijtland (NL) Black Metal

Nebula/Black Rainbows split – In Search Of The Cosmic Tale: Crossing The Galactic Portal