Home » Changing Tides – Impair The Vision

Changing Tides – Impair The Vision

door Jochem van der Steen
261 views 1 minuten leestijd

Het vijfkoppige metalcore beest uit Noord-Brabant is terug met een nieuw album dat ze gaan presenteren aan het grote publiek op 6 mei in Poppodium 013.
Na een instrumentale opener, volgen twaalf nummers volgens het vaste metalcore/deathcore stramien. Het geluid is zwaar, log en dreigend. De heren weten hun instrumenten verdomd laag te stemmen. Wat mij betreft mag het stramien wel iets meer worden losgelaten of het tempo soms wat worden opgeschroefd. Het nummer I Am The World doet wel een gooi in die richting met wat gebruik van clean vocals. Ik zou dat nummer dan ook zeker als single kiezen als ik de heren was. Ander hoogtepunt is Impair The Vision, waarin ook wat meer interessante bochten worden genomen qua zang en structuur. Het herbergt wat lichte black metal invloeden, die voor wat extra spanning zorgen.
Deels is het vakmanschap van de band hun zwakte. Het klinkt soms wat te perfect en gepolijst, wat ten koste gaat van het gevoel en de urgentie. Ik weet dat deze band live staat als een huis. Dan is die op dit album gemiste urgentie en dat gevoel,  wel meer terug te zien en horen. Wat dat betreft een aanrader om 6 mei in Tilburg zelf te gaan beoordelen wat jij ervan vindt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00